Πολιτική|03.07.2024 21:25

Γιαννακοπούλου στο OPEN: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε σύγκληση οργάνων, ο Ανδρουλάκης όχι»

Newsroom

Η Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του OPEN για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τη δική της απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Η κ. Γιαννακοπούλου άφησε αιχμές για τον Νίκο Ανδρολάκη και την πορεία του κόμματος αποδεικνύοντας πως η προεκλογική περίοδος για το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει για τα καλά.

«Τοποθετήθηκα ξεκάθαρα και το βράδυ του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία. Δεν πρέπει να ωραιοποιούμε τα πράγματα. Αυτές οι εκλογές ήταν μονόδρομος. Εμείς λέγαμε πως θέλαμε να είμαστε δεύτερο κόμμα και με σοβαρή ενίσχυση του ποσοστού. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως θα ήταν ήττα αν δεν κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση» ανέφερε αρχικά η Νάντια Γιαννακοπούλουστο κεντρικό δελτίο του OPEN και πρόσθεσε:

«Η Νέα Δημοκρατία έχασε 1 εκ. ψηφοφόρους ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης πολιτικής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 350.000 ψηφοφόρους, συν τους 800.000 που έχασε από το 2019 ως το 2023. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτό το κλίμα δεν μπόρεσε να εισπράξει κάτι. Έχασε 110.000 ψηφοφόρους. Αν δεν μπορούμε να δούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα κατάματα δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε κόμμα εξουσίας».

«Οι θολές θέσεις μας στοίχισαν»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη υπογράμμισε: «Θόλωσε το στίγμα μας. Εγώ σαν βουλευτής είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε ένα θέμα το οποίο αποτελεί βασική αρχή καταστατική πρόταση. Θα μπορούσαμε να καταδικάσουμε την κ. Κερεαμέως για την τροπολογία που έφερε και να υπερψηφίσουμε τη θέση μας. Και βέβαια το μείζον θέμα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια που αποτελεί ξεκάθαρα μια καταστατική θέση του ΠΑΣΟΚ από την οποία υποχωρήσαμε».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται»

Στη συνέχεια η Νάντια Γιαννακοπούλου έκανε λόγο για λάθη που έγιναν και στοίχισαν στο ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται. Είναι ένα ιστορικό κόμμα. Με αυτή τη θολούρα φανήκαμε ως κόμμα διαμαρτυρίας και όχι ως κόμμα που μπορεί και θέλει να διεκδικεί και να κυβερνήσει τη χώρα. Πολλές φορές φάνηκε ότι περισσότερο ταυτιζόμαστε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρά ότι έχουμε τη δική μας διακριτή θέση. Στο ζήτημα της ισότητας στο γάμο φάνηκε ότι είμαστε σκορποχώρι. Ότι δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή. Ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα με συντεταγμένες αρχές και αξίες».

«Σιωπητήριο ιδεών»

Παράλληλα κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είχε θέσει στα περιθώρια τα όργανα του κόμματος. «Δεν γινόταν ο «πολιτικός καφές» για τον καθορισμό των κινήσεων και δεν γινόταν γενικά σύγκληση των οργάνων. Δεν θα έπαιρνα αποφάσεις με ένα κλειστό κύκλο φίλων ή συνεργατών μου», είπε σχετικά η κ. Γιαννακοπούλου.

«Εγώ θα καλούσα κάθε εβδομάδα ή μια φορά το μήνα το Πολιτικό Συμβούλιο. Να εκφράσουμε της ανησυχίες μας. Ακόμα κι ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε σύγκληση οργάνων για να υπάρχει συνδιαμόρφωση θέσεων, ο Ανδρουλάκης όχι», πρόσθεσε.

«Το θέμα είναι πώς θα μεγαλώσουμε το ΠΑΣΟΚ»

Στο ερώτημα αν ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει και χαρακτηριστικά πρωθυπουργού, το οποίο είχε αναφέρει η Μιλένα Αποστολάκη σε συνέντευξή της την Τρίτη (2/7) στο κεντρικό δελτίο του OPEN, η Νάντια Γιαννακοπούλου απάντησε: «Το πιο βασικό είναι να ξαναπιάσουμε τον δεσμό του ΠΑΣΟΚ με τα λαϊκά στρώματα. Με τους μη προνομιούχους, με τα παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας, με τους νέους ανθρώπους. Δεν θέλουμε ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Στόχος είναι να έχουμε μεγάλη συμμετοχή από ότι είχαμε την προηγούμενη φορά. Το θέμα είναι πως θα μεγαλώσουμε το ΠΑΣΟΚ».

ειδήσειςΝάντια Γιαννακοπούλουσυνέντευξηειδήσεις τώραΠΑΣΟΚ