Πολιτική|03.07.2024 23:00

Λευτέρης Αυγενάκης: Οι στιγμές μετά το επεισόδιο - Η αναφορά στην ασυλία του και ο φόβος του υπαλλήλου

Newsroom

Μήνυση σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου για το επεισόδιο στο «Ελ. Βενιζέλος». Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μήνυση αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής. Μάλιστα για το περιστατικό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.

Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κυρίως για τις αντιδράσεις των δυο πρωταγωνιστών. Του υπαλλήλου του αεροδρομίου και του πρώην βουλευτή.

«Μην ασχολείστε γιατί έχω ασυλία»

Η αστυνομία του αεροδρομίου ενημερώθηκε για το περιστατικό από έναν υπάλληλο security ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας και στον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Αμέσως, κατευθύνθηκε εκεί μια περιπολία του αεροδρομίου. Ο υπάλληλος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο πρώην υπουργός του άρπαξε το τηλέφωνο, την ώρα που μιλούσε με τον προϊστάμενό του, προκειμένου να του μιλήσει και ο ίδιος γιατί δεν καταλάβαινε ότι έχασε την πτήση για την Κρήτη, παρ ότι έγινε τρεις φορές αναγγελία. Μάλιστα ο πρώην υπουργός ζητούσε επιτακτικά να ανοίξει η πύλη.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια ρώτησαν τον υπάλληλο αν ήθελε να υποβάλλει μήνυση με τον ίδιο να απαντά αρνητικά. Μάλιστα όπως ανάφερε σχετικά στους αστυνομικούς, του είχε πάρει μόνο το τηλέφωνο. Τότε ο κ. Αυγενάκης παρενέβη στον διάλογο που είχαν οι αστυνομικοί με τον υπάλληλο και τους είπε: «Μην ασχολείστε γιατί έχω ασυλία» χρησιμοποιώντας την βουλευτική του ιδιότητα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Τα βλέμματα στις κάμερες

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρτική έρευνα για το αν υπάρχουν αυτεπάγγελτα αυτόφωρα αδικήματα όπως φθορές και διατάραξη λειτουργίας του αεροδρομίου. Στο πλαίσιο αυτής της προκαταρτικής κλήθηκε και ο συγκεκριμένος υπάλληλος του αεροδρομίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Αυγενάκη για εξύβριση, απειλή και παράνομη βία.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Αρχές, υπάρχει πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό το οποίο διέταξε ο εισαγγελέας να παραδεί κι αυτό στο πλαίσιο της προκαταρτικής έρευνας που έχει παραγγείλει.

εισαγγελέαςειδήσειςΛευτέρης Αυγενάκηςειδήσεις τώρααεροδρόμιοεπεισόδιο