Πολιτική|04.07.2024 10:34

Φάμελλος στο OPEN: Δεν υπάρχει σκιά στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει αδυναμία - Το 15% μας λέει να γίνουμε καλύτεροι

Newsroom

«Είναι απαραίτητο να συνεδριάζουν τα όργανα και να συζητήσουμε για την Αυγή», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN πριν την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τα μαύρα ταμεία, ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι το θέμα αυτό πρέπει και θα επιλυθεί πλήρως στην πολιτική γραμματεία.

Τι είπε για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και την Αυγή

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία σκιά στα οικονομικά» του κόμματος, ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχει αδυναμία». Επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει θέμα μαύρων ταμείων και χρημάτων».

Απαντώντας σε ερώτηση για την εφημερίδα Αυγή είπε ότι «πέραν της προσωπικής και συναισθηματικής σχέσης είναι εργαζόμενοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τα κομματικά μέσα γιατί λειτουργεί κόντρα στο σύστημα».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει και μία μεγάλη ιστορική αξία, αλλά υπάρχει και μία πολιτική ανάγκη. Χρειαζόμαστε πολλές ελεύθερες φωνές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και να κάνουμε μία συνολική συζήτηση ώστε να έχουμε μέσα που να εκπέμπουν τη δική μας πολιτική πρόταση».

Είπε ότι «δεν είναι τελειωμένη η συζήτηση», ενώ επεσήμανε ότι θα γίνει συζήτηση και με τους εργαζόμενους για να πολλαπλασιαστεί το αποτέλεσμα χωρίς να χρεωκοπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το μας μας κατηγορήσουν αύριο ότι έχουμε δανεικά και απλήρωτα όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν το θέλω. Κάναμε ό,τι μπορούμε για να μην χρωστάμε».

Το μήνυμα των εκλογών

«Δεν έχει αμφισβητήσει κανείς, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει ένα άλμα για να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Η κοινωνία δεν του είπε να γίνει καλύτερος αλλά να αλλάξει πολιτική. Σε εμάς το 15% μας λέει να γίνουμε καλύτεροι».

Τι είπε για τον Αυγενάκη

Αναφορικά με την υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη είπε ότι «είναι απόλυτα καταδικαστέα» και σημείωσε ότι «υπήρξε πιθανά μία ανάγνωση ότι οι βουλευτές έχουν προνόμια σε σχέση με τους πολίτες».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διέγραψε τον κ. Αυγενάκη που είναι ακόμα μέλος της ΝΔ», είπε και χαρακτήρισε «υποκριτική» την στάση του πρωθυπουργού.

Σωκράτης ΦάμελλοςΣΥΡΙΖΑεφημερίδα ΑυγήΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΑλέξης Τσίπρας