Πολιτική | 04.07.2024 14:12

Φλωρίδης για υπόθεση Αυγενάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για κατάργηση ασυλίας πόσες φορές ψήφισε υπέρ»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεσή του να καταργήσει την βουλευτική ασυλία εξαπέλυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στη Βουλή

Με αφορμή την υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι το ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας και σε γνώση της Πολιτείας χθες.

«Όπως όλοι συνομολογούν το περιστατικό απέκτησε χθες ονοματεπώνυμο,  δεν θα χάριζε ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία και ο ΣΥΡΙΖΑ χθες αντέδρασε», είπε αρχικά και ανέλυσε τι έγινε από τότε:

«Μόλις ήρθε σε γνώση μας έγιναν τα εξής:

  1. Η θεσμική αντίδραση του προέδρου της Βουλής. Επιβλήθηκαν ποινές
  2. Αντίδραση της ΝΔ ,ταχύτατα εκλήθη σε απολογία
  3. Αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που  άμεσα τον παρέπεμψε στη Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ  με το ερώτημα της διαγραφής
  4. Άρα η Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η  κυβέρνηση και δικαιοσύνη κινήθηκαν εντός ωρών για να διευκρινιστεί το ζήτημα»

Αναφερόμενος, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αναφέρεστε σε διατάξεις του συντάγματος που πρέπει να καταργηθούν. Ξέρετε  που είναι η υποκρισία σας; Από τις 29 περιπτώσεις στη δεοντολογίας οι 28 γνωμοδότησαν για άρση ασυλίας. Εσείς που μιλάτε για κατάργηση πόσες ψηφίσατε. Τις περισσότερες δεν τις ψηφίσατε.  Να μιλήσετε πρώτα με τον κ. Πολάκη να πάρετε την άδειά του  Η μεγαλύτερη έλλειψη προστασίας θα ήταν του κ. Πολάκη που καλύπτετε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Λευτέρης ΑυγενάκηςΝέα ΔημοκρατίαΓιώργος Φλωρίδηςειδήσειςειδήσεις τώρα