Πολιτική|04.07.2024 22:26

Αυγενάκης: Κατακραυγή μετά την επίθεση - Το παρασκήνιο της διαγραφής και το αδημοσίευτο βίντεο

Newsroom

Γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει η αδιανόητη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη σε βάρος του υπαλλήλου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να τον αφήσει να περάσει γιατί η πτήση του είχε κλείσει.

Ο πρώην υπουργός, τότε, άρπαξε βίαια το τηλέφωνο από τα χέρια του υπαλλήλου με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο πρόσωπο, φώναξε και απείλησε με σηκωμένο το χέρι, μέχρι να γίνει το δικό του. Ο υπάλληλος κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης μήνυση για εξύβριση και απειλή, επισπεύδοντας την άρση ασυλίας του πλέον ανεξάρτητου βουλευτή.

«Η υπόθεση πήγε να καλυφθεί. Αν δεν υπήρχε το βίντεο δεν θα γινόταν τίποτα. Έπρεπε να παραιτηθεί από μόνος του», κατήγγειλε στο OPEN ο πρόεδρος ΟΣΕΥΠΕ, Κώστας Διαμαντής.

Το παρασκήνιο της διαγραφής και το δεύτερο βίντεο

Η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη είχε σχεδόν προαναγγελθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος την Πέμπτη (4/7) μίλησε για αυτονόητη ενέργεια: «Ήταν μία αυτονόητη απόφαση. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο».

Το παρασκήνιο της διαγραφής του Λευτέρη Αυγενάκη ήταν έντονο, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έμαθε για την ύπαρξη του βίντεο από την Τρίτη το απόγευμα, καλώντας τον βουλευτή σε εξηγήσεις.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι χειροδίκησε σε βάρος του υπαλλήλου, ωστόσο, οι πληροφορίες ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο -εκτός από αυτό που είχε δει το φως της δημοσιότητας- είχε φτάσει και στα αυτιά του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN.

Η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη ήρθε μετά από το ερώτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, με την κυβέρνηση να προβληματίζεται έντονα για το εάν και πότε θα επιστρέψει στη γαλάζια παράταξη.

Κριτική στον Λευτέρη Αυγενάκη ασκείται και από γαλάζια στελέχη, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης μιλούν για μισή διαγραφή, αφού ο βουλευτής δεν διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία αλλά μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τα πρώτα λόγια του υπαλλήλου

«Ήταν εκτός εαυτού, με εξύβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην μήνυσή του ο 23χρονος υπάλληλος που δέχτηκε επίθεση από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 και της εκπομπής «Το Πρωινό», στις πρώτες του δηλώσεις μετά το συμβάν ο νεαρός είπε στους αστυνομικούς «έκανε σαν τρελός», όντας σε κατάσταση σοκ.

Επίσης, προφορικά, ο εργαζόμενος υποστήριξε πως υπάρχουν και άλλα βίντεο που έχουν τραβήξει συνάδερφοι του, τα οποία θα τα καταθέσουν σε αστυνομικούς προκειμένου να αναλυθούν, και στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα με εικόνα και ήχο τι ακριβώς λέει ο κ. Αυγενάκης.

Τι αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό 

Εξηγήσεις για το συμβάν που έγινε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον Λευτέρη Αυγενάκη καθώς και γιατί δεν έχει η προσαγωγή του βουλευτή, έδωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ:

«Η αστυνομία ενημερώθηκε και έφθασε άμεσα στο σημείο για το επεισόδιο μεταξύ του συγκεκριμένου βουλευτή και ενός υπαλλήλου. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους πει τι ακριβώς συνέβη». 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός εργαζόμενος «δεν περιέγραψε κάποια σωματική βλάβη αλλά εξύβριση και απειλή. Του ανακοίνωσαν το δικαίωμά του να υποβάλει μήνυση είτε εκείνη την στιγμή είτε στους επόμενους τρεις μήνες όμως επειδή κατανοούσαν τον πανικό στον οποίο μπορεί να βρισκόταν ο υπάλληλος τον ενημερώσαμε ότι θα γίνει κανονικά καταγραφή του περιστατικού».

«Ο Αυγενάκης ανέφερε τη βουλευτική ασυλία στους αστυνομικούς»

Αναφορικά με το πώς αντέδρασε ο κ. Αυγενάκης αντικρίζοντας τους αστυνομικούς η κα Δημογλίδου απάντησε ότι «ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία». Και όπως τόνισε δεν έχει καταγγελθεί για σωματική βλάβη

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, «το βιντεοληπτικό υλικό θα συμπεριληφθεί κανονικά στην προκαταρκτική εξέταση». Τέλος, ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει και άλλο βίντεο που να καταγράφει το περιστατικό, απάντησε: «Το υλικό που έχει η ΕΛΑΣ προέρχεται από τις σταθερές κάμερες. Όμως επειδή θα κληθούν όλοι οι παρόντες για να καταθέσουν μπορεί να λάβουμε και άλλα βίντεο που μπορεί να μας καταθέσει κάποιος πολίτης».

επίθεσηΝέα Δημοκρατίααεροδρόμιο Ελευθέριος ΒενιζέλοςΛευτέρης ΑυγενάκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠαύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώρα