Πολιτική|09.07.2024 16:45

Χάρης Δούκας: Να απαντήσει ο Ανδρουλάκης αν υπάρχει κώλυμα με την υποψηφιότητά μου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το μπαλάκι στον Νίκο Ανδρουλάκη πέταξε ο Χάρης Δούκας σχετικά με το αν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του δημάρχου Αθηναίων και του Υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξή του ο κ. Δούκας αναρωτήθηκε αν υπάρχει τέτοιο κώλυμα και κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να απαντήσει.

«Θέλω να απαντήσω όμως ξεκάθαρα: Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου στην Κεντρική Επιτροπή, παρουσία του Προέδρου. Μέχρι τώρα κωλύματα τέτοιου τύπου, δηλαδή ασυμβίβαστου, έβαζαν η ΝΔ μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Βορίδης, ο κ. Πλεύρης, ο κ. Βελόπουλος, ο κ. Πολάκης. Υπάρχει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ που θέτει τέτοιο κώλυμα; Νομίζω πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος. Έθεσα την υποψηφιότητά μου, έγινε αποδεκτή και προχωράμε», είπε χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά της κυβέρνησης από Δούκα

Σε ό,τι αφορά την πολιτική επικαιρότητα ο κ. Δούκας είπε: «Ο χρόνος της δράσης και ο χρόνος της ευθύνης δεν προσδιορίζεται από εμένα, προσδιορίζεται όπως ξέρετε και εσείς, από την ίδια τη ζωή. Νομίζω ότι είναι μία πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα αλλά και τον χώρο. Τα προβλήματα γιγαντώνονται. Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης στην πραγματικότητα δίνει πάρα πολλά σε πολύ λίγους και πολύ λίγα σε όλους τους υπόλοιπους. Δεν στηρίζει την αποκέντρωση, δεν στηρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και οι κοινωνικές ανισότητες εντείνονται. Βγαίνω μπροστά και τα λέω όλα αυτά καθαρά. Θα μπορούσα να το κάνω αυτό και να μην είμαι υποψήφιος πρόεδρος; Τότε θα ήμουν απλά κρυπτόμενος ή "λαγός"», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω και αναμετρώμαι με τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Γι’ αυτό και θέτω υποψηφιότητα με ένα ξεκάθαρο νέο πλαίσιο. Και τι λέει αυτό; Απέναντι στο επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είναι άδικο, προτάσσουμε την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη. Μιλάμε για δημοκρατία, για λογοδοσία, για αναδιανομή του πλούτου, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης. Οι συγκλίσεις δεν γίνονται με διαδικασίες προεδρικών διαταγμάτων, ούτε με συναντήσεις κορυφής. Γίνονται πάνω σε μία ατζέντα».

ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας