Πολιτική|10.07.2024 08:40

Γεωργιάδης για Καραμανδάνειο: «Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο» - Πότε θα λειτουργήσει

Newsroom

Σε επιφυλακή παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) στην Πάτρα.

Το πρωί της Τετάρτης (10/7) βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις ζημιές που υπέστη από τη φωτιά.

«Προλάβαμε να κάνουμε την εκκένωση χωρίς να υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια, το σύστημα λειτούργησε καλά», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας.

«Σε 24 ώρες θα λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο»

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο. Πριν κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο. Το σύστημα λειτούργησε υποδειγματικά. Οι ανάγκες σήμερα θα καλυφθούν από τα γειτονικά νοσοκομεία».

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας του νοσοκομείου πάρθηκε με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί σήμερα το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.

ΠάτραΆδωνις ΓεωργιάδηςΚαραμανδάνειο νοσοκομείοειδήσεις τώραφωτιάειδήσεις