Πολιτική|10.07.2024 10:20

ΝΑΤΟ: Στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Συμφώνου ο Μητσοτάκης - Φωτογραφίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ/AP
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ/AP
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ/Eurokinissi
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ/Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμποφσκι Μητσοτακη παρέστη χθες στην Ουάσιγκτον στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μπαράζ επαφών με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και τον Γερουσιαστή Κρις Κουνς, στις διάρκεια των οποίων αναδείχθηκε ο ρόλος της χώρας ως πόλου που εγγυάται τη σταθερότητάς. 

Τετ α τετ με τον Ερντογάν 

Σήμερα θα έχει ένα σύντομης διάρκειας τετ α τετ με τον  Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, στο  οποίο θα γίνει μια ανασκόπηση όσων έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά δεν αναμένεται να επεκταθεί η συζήτηση στα δύσκολα θέματα που πάνε για αργότερα.

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει δημόσια συζήτηση στο πλαίσιο του NATO Public Forum με την Νάντια Σάντλοου, πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Και το βράδυ θα παρακαθίσει στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν των ηγετών ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

ΗΠΑNATOΚυριάκος ΜητσοτάκηςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν