Πολιτική|10.07.2024 09:48

Ανδρουλάκης: Δεν θα βάλω κανένα εμπόδιο στην υποψηφιότητα Δούκα για το ΠΑΣΟΚ – Θα βρεθεί λύση

Newsroom

Τέλος στα σενάρια σχετικά με το ενδεχόμενο ασυμβίβαστο για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, μετά και τη σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων.

«Κουβέντα χωρίς πολιτικό νόημα»

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως δεν θα βάλει κανένα εμπόδιο στην υποψηφιότητα του κ. Δούκα: «Για μένα όλη αυτή η κουβέντα είναι χωρίς πολιτικό νόημα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα Δούκα. Όταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί με ένα θεσμικό τρόπο και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά».

 

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε πως θα βρεθεί ένας τρόπος από την αρμόδια επιτροπή ώστε να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας.

Εξάλλου, άφησε αιχμές για τους εμπνευστές της συγκεκριμένης διάταξης, διαψεύδοντας ότι την εισηγήθηκε ο ίδιος. Όπως είπε, πρόκειται για διάταξη που μπήκε το 2008 επί Γιώργου Ππαπανδρέου. «Εγώ το 2013 έβαλα μία τροπολογία που δεν έχει σχέση με αυτή, που έλεγε ότι όταν επιλέξεις να διοριστείς στο κράτος από το κόμμα που κυβερνά, τότε δεν μπορείς να είσαι και στα κεντρικά όργανα του κόμματος», είπε. «Ήθελα το κράτος να μην είναι λάφυρο των κομμάτων και ήθελα να ξεκινήσω από εμας», πρόσθεσε.

ΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΧάρης Δούκας