Πολιτική|11.07.2024 12:33

Χρυσοχοΐδης: «Έρχονται συλλήψεις στη Μύκονο - Υπάρχουν μπράβοι, απειλές, δολοφονίες»

Newsroom

«Υπάρχουν μέλη εγκληματικών ομάδων που συμμετέχουν και στη Μύκονο, το τελευταίο περιστατικό στο νησί αποτελεί την "κορυφή του παγόβουνου" και την αφορμή για μια σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλλοντας σύντομα συλλήψεις στο νησί των ανέμων, μετά και την εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός: «Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δυο δικογραφίες και να είστε βέβαιοι ότι έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για εντοπισμό ποινικών πράξεων, συλλήψεις και ποινικές διώξεις. Όλα αυτά που συμβαίνουν στα νησιά πλήττουν όχι μόνο τους κατοίκους με τους επιχειρηματίες, αλλά και τους τουρίστες, επομένως είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος».

«Η μικροεγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 20% στην Αττική» 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, χαρακτηρίζοντας «ελπιδοφόρο» αυτό που γίνεται με τις χιλιάδες γυναίκες που καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους. «Έχουμε μέχρι σήμερα το τρέχον έτος 5.830 συλλήψεις σε σύνολο 9.917 περιστατικών, αύξηση που ανέρχεται σε ποσοστό 67,7%, με 1.879 εγκαταστάσεις panic button, το οποίο ενεργοποιήθηκε 224 φορές», ανέφερε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 20% σε επίπεδο μικροεγκληματικότητας στην Αττική, με 700 λιγότερες διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας και μείωση περιστατικών βιασμών κατά 35%.


Αστυνομία στις πλατείες 

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «κοινωνικό φαινόμενο» την παραβατικότητα των ανηλίκων, με τον αριθμό των συλλήψεων να φτάνει σε 6.640 σε σύνολο 5.599 περιστατικών, ενώ ενημέρωσε ότι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή υπάρχει αστυνομία ελαφρώς οπλισμένη σε όλες τις πλατείες, προαναγγέλλοντας πως βρίσκεται στα «σκαριά» μεγάλη επιχείρηση για να σταματήσει η διασπορά όπλων.

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςσυλλήψειςΜύκονοςειδήσεις τώρα