Πολιτική|12.07.2024 06:54

ΣΥΡΙΖΑ: Αμείωτη η κριτική στον Κασσελάκη, που στρέφεται στους οπαδούς του

Νίκος Σβέρκος

Δυο διαφορετικές εικόνες κυριάρχησαν εχτές στην Πλατεία Κουμουνδούρου: Από τη μία η εικόνα της εσωστρέφειας για πλήθος θέματα και των διαμαρτυριών των εργαζομένων των κομματικών μέσων ενημέρωσης. Και από την άλλη οι δεκάδες υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που θέλησαν να τον συναντήσουν από κοντά την ιδιότυπη “open day” του εβδόμου ορόφου των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλά κρατoύν η εσωστρέφεια και η κριτική στον πρόεδρο

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το κλίμα δεν ήταν καλό, καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η σεναριολογία περί των «μαύρων» στον ΣΥΡΙΖΑ και τις σχέσεις του περιβάλλοντος του Στέφανου Κασσελάκη με χρήστες του διαδικτύου που ρίχνουν λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οκτώ στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που ασκούν σφοδρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ελένη Συμεωνίδου και Αλέκος Φλαμπουράρης) κατέθεσαν γραπτώς τις απόψεις τους. Ζήτησαν μάλιστα να καταγραφεί ρητά σε απόφαση του οργάνου πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε έχει κρούσματα αδιαφάνειας στα οικονομικά του.

Η συζήτηση αφιερώθηκε μάλιστα για μεγάλο μέρος και στην τοξικότητα που παρουσιάζεται εδώ και καιρό στο διαδίκτυο, με μέλη του οργάνου ασκούν σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη επειδή έχει στο περιβάλλον του πρόσωπα που υποδαυλίζουν την ένταση και στοχοποιούν συγκεκριμένα στελέχη ως «πραξικοπηματίες» και «υπονομευτές».

Στο στόχαστρο το περιβάλλον Κασσελάκη

Αφορμή για την σφοδρή κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη αποτέλεσε η ανάρτηση του στιχουργού, λογογράφου και στενού συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μωραΐτη με την οποία επιτέθηκε στον Χρήστο Σπίρτζη. Σε βίντεο που συνόδευε την ανάρτηση εμφανιζόταν στέλεχος του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη να συνομιλεί με τον Νίκο Μωραΐτη, λέγοντας μάλιστα ότι «πρέπει να τον διαγράψει αύριο». Σε ποιον αναφερόταν είναι άγνωστο, ωστόσο όλα αυτά ήταν αρκετά για να φουντώσει ξανά η ένταση στην Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους ζήτησαν χτες την παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του από το κόμμα. Η επιστολή τους περιέχει πλήθος εκφράσεων που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στις ομιλίες του στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ επισημαίνουν πως με την κίνησή τους βάζουν τέλος στην περίοδο σιωπής και ανοχής υπονομευτικών και διαλυτικών συμπεριφορών».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία ανήκει σε μέλη που βρίσκονται στο περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη και δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Αττική, σε οργανώσεις της οποίας ανήκουν οι περισσότεροι υπογράφοντες.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν εχτές εργαζόμενοι στα δύο κομματικά μέσα ενημέρωσης, την Αυγή και τον 105,5 Στο Κόκκινο. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν επί του πορίσματος της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ εξέτασαν εναλλακτικές λύσεις που επιμελήθηκε ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον πρόεδρό του.

Μιας και το ζήτημα είναι φλέγον και δυσεπίλυτο, τα στελέχη του οργάνου συμφώνησαν να συνεδριάσουν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προχωρήσουν και στις τελικές τους αποφάσεις.

Ολιγόλεπτες συναντήσεις Κασσελάκη με πολίτες

Η συνεδρίαση της Π.Γ. ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα καθώς πολίτες είχαν ήδη συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Κασσελάκη για συνάντησή μαζί του. Οι δεκάδες πολίτες εισήλθαν στα γραφεία λόγω των υψηλών θερμοκρασών, ενώ οι συναντήσεις παρατάθηκαν για αρκετή ώρα μετά τις 8 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Στέφανο Κασσελάκη για πολύ λίγα λεπτά, ενώ η Κουμουνδούρου δηλώνει ικανοποιημένη για την ανταπόκρισης στην πρόσκληση Κασσελάκη,

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραεφημερίδα ΑυγήΠολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ