Πολιτική|12.07.2024 13:11

Κασσελάκης για Τσίπρα: Γνώριζε για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε άνοιγμα στις εκλογές

Newsroom

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε την κατάσταση των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και παρόλα αυτά έκανε «άνοιγμα» στις εθνικές εκλογές, υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο TalkRadio 98,9:

«Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρχε πρόεδρος του κόμματος 15 χρόνια. Ό,τι διαχειρίζομαι αυτή τη στιγμή και στα συλλογικά μας όργανα είναι απόρροια μιας ηγεσίας η οποία υπήρξε εκεί για 15 χρόνια».

Ερωτώμενος για το εάν έχει συζητήσει με τον πρώην πρωθυπουργό για τις ευθύνες, απάντησε «στις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα. Δεν επιθυμώ να φανερώσω τι μου έχει πει. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είχαν πλήρη γνώση όλοι μέσα στο κόμμα και στο γραφείο του προέδρου και στην Πολιτική Γραμματεία για τα ζητήματα του κόμματος. Μέσα σε αυτά και τα οικονομικά».

«Έγινε μεγάλο άνοιγμα στις εκλογές, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως θα μειωνόταν η χρηματοδότηση» 

Και συνέχισε: «Και αυτό το οποίο είναι λυπηρό, κατά τη γνώμη μου. Φαίνεται και από τις καταστάσεις στη Βουλή, που έχουν εκτεθεί και από τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος, ότι έγινε ένα τεράστια άνοιγμα πέρυσι στις εθνικές εκλογές και μάλιστα, μεταξύ των δύο εκλογών, όταν ήταν ξεκάθαρο πως θα μειωνόταν η χρηματοδότηση του επόμενου χρόνου. Και αναγκαζόμαστε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζουμε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση».

Για το κλείσιμο της Αυγής 

Παράλληλα, αναφερόμενος στο κλείσιμο του καθημερινού φύλου της Αυγής, ανέφερε: «Θεωρώ πως η διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή από κάποια ανταγωνιστικά μιντιακά επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν συνάδει με την κουλτούρα και την ιστορία της Αυγής. Στο τέλος της ημέρας αυτή η διαφημιστική σύμβαση που προσέφερε στην Αυγή ένα εκατ. ευρώ, είναι ο λόγος που κρατήθηκε στη ζωή η εφημερίδα για τέσσερις παραπάνω μήνες. Η σύμβαση αυτή σταμάτησε μετά την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν όταν εξελέγη εγώ πρόεδρος και ήταν μια σύμβαση για διαφήμιση που θα διαρκούσε για αρκετά χρόνια, για το think tank του κύριου Μάρη. Δεν την σύναψα εγώ προσωπικά».

εκλογέςΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα