Πολιτική|12.07.2024 19:38

Αιχμές Σαλμά για τις διατραπεζικές συναλλαγές: Αν υπάρχει κερδοσκοπία είναι ευθύνη της κυβέρνησης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Νέα κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς μιλώντας στη Βουλή. Αναφερόμενος στις χρεώσεις των τραπεζών υποστήριξε ότι «τα επιτόκια δανεισμού στους πολλούς είναι υπερβολικά υψηλότερα από αυτά που είναι μηδενικά των καταθέσεων» και έκανε λόγο για κερδοσκοπία.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, Χρήστος Δήμα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει τους πολίτες να κάνουν τις συναλλαγές τους διατραπεζικά. «Εσείς υποχρεώνετε τους πολίτες. Αν υπάρχει κερδοσκοπία υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης», είπε.

Απαντώντας ο Υφυπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει αρκετές πρωτοβουλίες σε ό,τι αφορά τις διατραπεζικές συναλλαγές. «Θέλω να πω ότι πάρα πολλές από αυτές έχουν περάσει και από το κοινοβούλιο και έχετε συμβάλλει και εσείς ως βουλευτής της πλειοψηφίας υπερψηφίζοντάς τες», είπε ο κ. Δήμας, με τον Μάριο Σαλμά να ρίχνει τους τόνους κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο κόσμος δεν μπορεί περιμένει.

τράπεζεςειδήσεις τώραδανεισμόςΒουλήΜάριος Σαλμάς