Πολιτική|12.07.2024 20:59

Δούκας: Έχουμε επιτελικό κράτος που δημιουργεί ανισότητες - Θα παραμείνω και δήμαρχος

Newsroom

Το ότι θα παραμείνει στη θέση του Δημάρχου ανεξάρτητα από την έκβαση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο Χάρης Δούκας ο οποίος επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβερνητική ανατροπή.

Μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο κύκλωμα εκβιαστών του Δήμου Αθηναίων, τονίζοντας πως θα δείξει μηδενική ανοχή. «Είναι ένα τεράστιο πλοκάμι, το οποίο είναι σε τρεις υπηρεσίες. Είναι ο Δήμος, το υπουργείο Πολιτισμού και η Νομαρχία. Είναι σαφές ότι η ιστορία αυτή έχει βάθος. Είμαστε εδώ να πούμε ότι θα δείξουμε μηδενική ανοχή, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει. Πρέπει να σπάσουμε το απόστημα με κάθε τρόπο», δήλωσε.

Ακόμη, ανέφερε πως ο Δήμος Αθηναίων θα πρέπει να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές. «Να ‘σφίξουμε’ τα πρόστιμα και τους ελέγχους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο»

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Θα ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα. Της κυβέρνησης δεν της αρέσει να λέω ότι υπάρχουν λίγες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες νέμονται όλο το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι στο ΕΣΥ έχουμε αυτή την κατάντια. Δεν είναι δουλειά του δημάρχου να ασχολείται με τους άστεγους, με τη φτώχεια; Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη συγκυρία. Έχουμε ένα επιτελικό κράτος που δημιουργεί ανισότητες», είπε και συμπλήρωσε: «Θα παραμείνω και δήμαρχος, όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διότι είναι ενδυνάμωση του θεσμού να μπορούμε να παλέψουμε για τις διεκδικήσεις της Αθήνας».

«Αντί να συζητάμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες προόδου και ανάπτυξης, μιλάμε για καρέκλες και συγκολλήσεις. Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο και χρειαζόμαστε κυβερνητική ανατροπή. Βαθαίνει η κρίση και η φτώχεια, μπορεί η κυβερνητική κρίση να γίνει και εθνική. Παίρνω την ευθύνη και λέων πως χρειαζόμαστε πρώτοι στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε, για να δείξουμε το παράδειγμά μας, ότι πρέπει να γίνουμε συμμετοχικοί και συμπεριληπτικοί για να αλλάξουμε τη χώρα», κατέληξε ο Χάρης Δούκας.

δήμος ΑθηναίωνΠΑΣΟΚΧάρης Δούκαςειδήσεις τώρα