Πολιτική|15.07.2024 09:21

Αποστολάκη στο OPEN: Φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω το μαχητικό ΠΑΣΟΚ - Στόχος να βγει πάλι στην επιφάνεια το DNA του

Newsroom

Για την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η Μιλένα Αποστολάκη, τονίζοντας πρέπει να ξαναβγεί στην επιφάνεια το DNA του κόμματος.

Όπως ανέφερε αρχικά η κυρία Αποστολάκη: «Δεν πιστεύω πως τα προβλήματα λύνονται μονοσήμαντα. Για παράδειγμα, αλλάζουμε αύριο ηγεσία και ως δια μαγείας το ΠΑΣΟΚ απογειώνεται και φτάνει στο 28%. Τα πρόσωπα παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο αλλά είναι και θέμα συλλογικής προσπάθειας».

«Φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω το μαχητικό ΠΑΣΟΚ» 

«Φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω το μαχητικό ΠΑΣΟΚ, το διεκδικητικό ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν πρόκειται κανείς να χαρίσει σε κανέναν τίποτα. Χρειάζεται ομάδα γύρω από την ηγεσία, επιτελείο, συλλογική λειτουργία».

Ερωτώμενη αν θεωρεί πως η συλλογικότητα δεν υπάρχει τώρα στο κόμμα, με την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, η κυρία Αποστολάκη απάντησε: «Έκανε μια γενναία αυτοκριτική στο επίπεδο αυτό. Τα όργανα είναι πολυμελή. Ένα όργανο με 31 μέλη δεν μπορεί να παράξει πολιτικό γεγονός ούτε καν νομιμοποίηση πόσο μάλλον όταν δεν συνεδριάζει».

Για τη ΝΔ είπε πως «δεν έχει κυριαρχία» όπως φάνηκε και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε να κερδίζει τον κόσμο λόγω του ότι «πολλές φορές οι θέσεις μας δεν ήταν καθαρές. Η κοινοβουλευτική μας παρουσία έδειχνε παραφωνία και χάος», αναφερόμενη συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Στόχος να ξαναβγεί στην επιφάνεια το DNA του ΠΑΣΟΚ»

«Στόχος πρέπει να είναι να ξαναβγεί στην επιφάνεια το DNA της παράταξης. Είναι το μαχητικό ΠΑΣΟΚ. Που δεν ασχολείται με το τι λέει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μαχητικό ΠΑΣΟΚ δεν είναι θετικά διακείμενο απέναντι στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό, γιατί είναι ένας πολιτικός μας αντίπαλος, δεν είναι μεταρρυθμιστής».

Επίσης, επισήμανε πως «πρέπει να σταματήσει η κουβέντα αν το κόμμα είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ».

Ακόμη, τάχτηκε υπέρ της συμπόρευσης λέγοντας πως «θα πρέπει να αναζητήσουμε εκείνες τις κομματικές συμμαχίες που θα μας κάνουν δυνατούς και πλειοψηφικούς», ωστόσο, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως είναι σε μια «εσωτερική περιδίνηση» με τον Στέφανο Κασσελάκη.

ΠΑΣΟΚΜιλένα ΑποστολάκηΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα