Πολιτική|15.07.2024 12:22

Στο Μαξίμου στις 13.00 η συνάντηση Μητσοτάκη - Μπελέρη

Newsroom

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί, στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντi Μπελέρη.

Ο κ. Μπελέρης, εξήλθε νωρίς το πρωί από τις αλβανικές φυλακές, όπου κρατείται. Με αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα Τίρανα, απ΄όπου αεροπορικώς θα φτάσει στην Αθήνα, νωρίς το μεσημέρι.

Μπελέρης: «Είμαι συγκινημένος θα τα πούμε στην Αθήνα»

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη όλους αυτούς τους μήνες, είμαι συγκινημένος, χαρούμενος, τα υπόλοιπα θα τα πούμε Αθήνα. Ευχαριστώ για όλα» είπε Φρέντι Μπελέρης αφήνοντας σήμερα τις φυλακές του Φίερι το πρωί.

Τελικός προορισμός του μετά την Αθήνα θα είναι το Στρασβούργο για να παραστεί στην εναρκτήρια σύνοδο της Ευρωβουλής όπου και θα ορκιστεί και θα μετάσχει στις πρώτες επίσημες αποφάσεις και διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Φυλακών ενέκρινε το αίτημα του μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις. Από την πλευρά της, η Γενική Διεύθυνση Φυλακών της Αλβανίας ανέφερε πως ο Μπελέρης δικαιούται άδεια εφόσον βάση της αλβανικής νομοθεσίας έχει εκτίσει τα πέντε έκτα της ποινής και έχει δείξει καλή συμπεριφορά στο σωφρονιστήριο.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν ότι η χορήγηση άδειας προς το Μπελέρη οφείλεται στην υποχώρηση Ράμα στις πιέσεις της Αθήνας με πρόσφατες εκείνες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΦρέντυ Μπελέρηςειδήσεις τώραΜέγαρο Μαξίμου