Πολιτική|15.07.2024 13:00

Στην Αθήνα ο Φρέντι Μπελέρης: «Είμαι αθώος - Το λένε και οι Αλβανοί»

Ελευθερία Σπυράκη

«Η περιπέτειά μου φτάνει στο τέλος, ο αγώνας για κράτος δικαίου συνεχίζεται», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελέρης, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Όπως είπε στους δημοσιογράφους: «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος και υπερήφανος που πάω να αναλάβω καθήκοντα ως ευρωβουλευτής και να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των Ελλήνων».

«Είμαι αθώος - Το λένε και οι Αλβανοί»

«Ευχαριστώ τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και την επιλογή του. Είναι ηγέτης όλου του Ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται. Μου έδινε δύναμη η στήριξη των Ελλήνων. Είμαι αθώος το λένε τώρα και οι Αλβανοί».

Επίσης, έστειλε μήνυμα στους Χειμαρριώτες λέγοντας πως «θα δικαιωθούν. Δεν είναι μόνοι τους, τους προστατεύει η μητέρα Ελλάδα».

Σημειώνεται πως ακολουθεί η συνάντηση του κ. Μπελέρη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Τελικός προορισμός το Στρασβούργο 

Τελικός προορισμός του μετά την Αθήνα θα είναι το Στρασβούργο για να παραστεί στην εναρκτήρια σύνοδο της Ευρωβουλής όπου και θα ορκιστεί και θα μετάσχει στις πρώτες επίσημες αποφάσεις και διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Φυλακών ενέκρινε το αίτημα του μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις. Από την πλευρά της, η Γενική Διεύθυνση Φυλακών της Αλβανίας ανέφερε πως ο Μπελέρης δικαιούται άδεια εφόσον βάση της αλβανικής νομοθεσίας έχει εκτίσει τα πέντε έκτα της ποινής και έχει δείξει καλή συμπεριφορά στο σωφρονιστήριο.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν ότι η χορήγηση άδειας προς το Μπελέρη οφείλεται στην υποχώρηση Ράμα στις πιέσεις της Αθήνας με πρόσφατες εκείνες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ.