Πολιτική|15.07.2024 13:54

Μαρινάκης: Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει απαρέγκλιτα και με συνέπεια την εφαρμογή της πολιτικής της, ώστε να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών και να δημιουργούνται ακόμα περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας για όλους, με στόχο να προσεγγίσουμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και να υλοποιήσουμε την δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1500 ως το τέλος της τετραετίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Παρουσιάζοντας τα στοιχεία από την έκθεση του ΟΟΣΑ είπε ότι η μεγαλύτερη μείωση στην ανασφάλεια της εργασίας από το 2015 έως το 2022 σημειώθηκε στην Ελλάδα μετά το 2019 και κατόπιν στην Ισπανία - πάνω από 8 ποσοστιαίες μονάδες - με αποτέλεσμα να μειωθεί η ψαλίδα με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

«Η μείωση σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα οφείλεται στη σημαντική μείωση της ανεργίας και στα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως καταγράφει η έκθεση, η ανεργία μειώθηκε από το 18% που ήταν στο τέλος του 2019 κοντά στο 10% τον Απρίλιο του 2024, ενώ η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό σημείωσε αύξηση πάνω από το 2% μεταξύ του δ' τριμήνου του 2019 και του α' τριμήνου της φετινής χρονιάς.

Μέσα σε 5 χρόνια, από το 2019 ως σήμερα, δημιουργήθηκαν 400.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ, παράλληλα, με τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 28% και ο μέσος μισθός κατά 20%.

Επιπλέον, από την ανάλυση που κάνει ο ΟΟΣΑ προκύπτει ότι το πραγματικό μέσο ωρομίσθιο για τους εργαζόμενους σε κλάδους όπου αυτό είναι χαμηλότερο - όπως ο τομέας της εστίασης και των καταλυμάτων - αυξήθηκε 21% μεταξύ του α' τριμήνου της φετινής χρονιάς και του δ΄ τριμήνου του 2019, περισσότερο απ' ό,τι στις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ», υπογράμμισε.

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τους προστατευόμενους μάρτυρες και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ εν όψει εσωκομματικών εκλογών να πάρει θέση.

Σε ό,τι αφορά τον Φρέντι Μπελέρη τόνισε ότι «δοκιμάστηκε και άντεξε και εκπροσώπησε τα αιτήματα των συμπατριωτών του στην Ευρωβουλή». «Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τον αγώνα του Φρέντι Μπελέρη. Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη συμβολίζει τα αιτήματα των πολιτών για ισότητα», προσέθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν. Τραμπ, λέγοντας ότι αυτό που έγινε ήταν σοκαριστικό.

Παύλος ΜαρινάκηςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΦρέντυ Μπελέρης