Πολιτική|16.07.2024 13:15

ΣΥΡΙΖΑ για συγγνώμη Κασσελάκη σε Συρεγγέλα για Πολάκη: Αποσπασματικές διαρροές από ιδιωτική συνομιλία

Newsroom

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, μετά την ανοίκεια επίθεση με φωνές που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά της Μαρίας Συρεγγέλα, και τη συγγνώμη που ζήτησε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

«Να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Κασσελάκη ο κ. Μητσοτάκης»

Σχολιάζοντας της διαρροή της Νέας Δημοκρατίας για «υποκριτική συγγνώμη» από τον κ. Κασσελάκη, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως «η ιδιωτική συνομιλία που είχαν (σ.σ. ο κ. Κασσελάκης με την κ. Συρεγγέλα) διήρκησε 10 λεπτά. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη από τη γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή».

«Η γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για το τηλεφώνημα και τη στάση του, ενώ ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο. «Όταν δε γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» πριν από το όνομα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», σημείωναν οι ίδιες πηγές και συνέχιζαν:

«Σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση. Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Να ζητήσει συγγνώμη και ο Γεωργιάδης για το παρ ολίγον μπλόκο στους ανασφάλιστους»

«Με έκπληξη ο κ. Κασσελάκης είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους. Μάλιστα η κ. Συρεγγέλα γνωρίζει πως η ανάρτηση του κ. Πολάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους. Αναμένουμε οι επόμενες «πηγές» της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι και κατέληξαν:

«Συγγνώμη βέβαια οφείλει να ζητήσει και ο Υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, τόσο για τη χθεσινή απόπειρα να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές, όσο και για τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Πηγές ΝΔ: Υποκριτική η συγγνώμη Κασσελάκη

Είδε προηγηθεί διαρροή της ΝΔ ενημέρωνε για την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κασσελάκη με την κ. Συρεγγέλα, και έκανε λόγο για «υποκριτική συγγνώμη» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, «ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κα Συρεγγέλα προκειμένου να της ζητήσει συγγνώμη για τον κ. Πολάκη.  Η συγγνώμη του κ. Κασσελάκη ήταν υποκριτική, αφού λίγα λεπτά πριν ο κ. Πολάκης με νέα ανάρτησή του επέμεινε στη χθεσινή χυδαία συμπεριφορά του».

«Αν θέλει πραγματικά ο κ. Κασσελάκης να κάνει κάτι, ας διαγράψει τον κ. Πολάκη, αντί να κάνει το συνήγορό του τηλεφωνικώς για λογαριασμό του», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Επιμένει ο Πολάκης – Αντίδραση Συρεγγέλα

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Πολάκης με νέα του ανάρτηση διαμήνυσε πως «δεν παίρνει λέξη πίσω», την ώρα που η κ. Συρεγγέλα, καλεί «όλες τις συναδέλφισσές μου στη Βουλή να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο ‘’βούλωστο’’».

Για τον σάλο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις, ο κ. Πολάκης σχολίασε: «Αφήστε κατά μέρος τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ περί ‘’σεξιστικής επίθεσης Πολάκη στη Συρεγγέλα’’ και ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του τύπου «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΣΦΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ» για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογράφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας!!!!

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ.

Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που είπα χθες σε μια βουλευτή που

-δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ

-μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ της πολιτικής της ΝΔ με τους ανασφαλιστους!

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ !!»

 

Στην πρώτη της αντίδραση, η κυρία Συρεγγέλα ανακοίνωσε για την λεκτική επίθεση που δέχτηκε:

«Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”!

Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”.

Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία.

Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

Ο έντονος διάλογος Πολάκη - Συρεγγέλα

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πολάκης έκανε παρέμβαση σε εκπομπή του Attica TV, καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι, εξαπολύοντας πυρά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κυρία Συρεγγέλα τον κάλεσε να δώσει διευκρινίσεις και να αναφέρει το ΦΕΚ ή κάποια εγκύκλιο, κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα.

«Μην μιλάς πάνω μου», φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανειλημμένα. «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά γιατί δεν ξέρει και ρωτάει για το ΦΕΚ. Να δει αυτά που ψηφίσανε».

«Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ.

«Να το βουλώσετε επιτέλους, να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή. Άντε μπράβο, γιατί πολύ αέρα πήρατε», συνέχισε ο κ. Πολάκης.

«Είστε ψεύτης μεγάλος, σας ρωτήσαμε πού είναι η εγκύκλιος και δεν απαντάτε», επέμεινε η κυρία Συρεγγέλα.

Την διαγραφή Πολάκη ζητά ο Μαρινάκης

Τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ο οποίος μιλώντας στο MEGA ζήτησε τη διαγραφή του κ. Πολάκη άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«"Βούλωσε το και άντε να κάνεις καμμία δουλειά…" ο @pavpol2222 χθες στο @AtticaTV_gr προς την @mariasyrengela ο Σύριζα που «μάχεται κατά του σεξισμού»….αγενής, βάρβαρος, φαλλοκράτης αλλά … «προοδευτικός…» επί της ουσίας έλεγε και ψέματα δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις Δημόσιες Δομές και τα χθεσινά περιστατικά οφείλονται σε τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που ήδη λύνεται», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Ντροπή να παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων

Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας, προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ντροπή σου παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων» γράφει σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Γεωργιάδης προς τον Παύλο Πολάκη εξηγώντας ότι υπήρξε ένα τεχνικό λάθος τις ΗΔΙΚΑ που διορθώθηκε σε δύο περιπτώσεις τη Δευτέρα. «Να μην ανησυχούν οι Ανασφάλιστοι έχουν κανονικά πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές όπως την έλαβαν από την πρώτη μου θητεία το 2014!» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

Πολάκης σε Γεωργιάδη: Δεν υπήρξε κανένα τεχνικό λάθος

Αμέσως μετά ο κ. Πολάκης απάντησε στον υπουργό Υγείας πως «δεν υπήρξε κανένα λάθος στο σύστημα». Σε ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«1)Κανένα τεχνικό λάθος δεν υπήρξε!

Από πότε τα τεχνικά λάθη του συστήματος «πιάνουν» μόνο τους ανασφάλιστους και όχι τους υπολοίπους;; Πότε ξαναέγινε τέτοιο λάθος στην ιστορία της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ;;

2) Προφανώς αυτό που έγινε είναι πως με βάση την πρόσφατη ρύθμιση για τα ενεργά και μη ενεργά ΑΜΚΑ που «θα προφύλασσε το ΕΣΥ από αλλοδαπούς, Αλβανούς και άλλους, που ζουν εκτός Ελλάδας να έρχονται να χειρουργούνται στη χώρα μας» ΔΩΣΑΤΕ ΕΝΤΟΛΗ στην ΗΔΙΚΑ να βγάλει εκτός συστήματος ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΚΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ!!!

Αυτό έγινε και άσε τις αηδίες περί «τεχνικού λάθους». Απλά σας έπνιξε το τσουνάμι των αντιδράσεων που ξεκίνησε χθες βράδυ με την ανάρτηση μου και τρέξατε σαν τους ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ να το διορθώσετε σήμερα το πρωί!!!

3) Εγώ Γεωργιάδη έκανα γιατρός που έσωσα χιλιάδες ανθρώπους, δήμαρχος που άλλαξα τον τόπο μου και υπουργός που-ανάμεσα στα πολλά άλλα-έδωσε δωρεάν περίθαλψη σε 2.500.000 εκατομμύρια ανασφάλιστους που ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ είχατε χρεώσει με 180.000.000 ευρώ για νοσηλείες που έλαβαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ το 2012-14 και τα οποία ΔΙΑΓΡΑΨΑΜΕ !!

Οπότε μην συγκρίνεσαι με μένα ακροδεξιέ τηλεβιβλιοπώλη, που έκλεισες νοσοκομεία, απέλυσες 2.500 γιατρούς, υλοποίησες το Harvard project της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τώρα ξεπουλάς και ιδιωτικοποιείς το ΕΣΥ !!

 

Παύλος ΠολάκηςΆδωνις ΓεωργιάδηςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΜαρία Συρέγγελαειδήσεις τώρα