Πολιτική|17.07.2024 10:51

Κωνσταντοπούλου κατά Πολάκη: Σεξιστική συμπεριφορά ενός νταή

Newsroom

Σφοδρά πυρά κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην επίθεση που δέχτηκε η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, κάνοντας λόγο για «σεξιστική συμπεριφορά» ενός «νταή».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Είναι μία συμπεριφορά του νταή, σεξιστική, που δεν είναι μόνο του κύριου Πολάκη, την έχω καταγγείλει κατ’ επανάληψη. Δέχομαι καθημερινά στη Βουλή αυτού του είδους τα φαινόμενα. Υπερασπίζομαι κάθε γυναίκα, κάθε πρόσωπο που θα δεχτεί τέτοιου είδους επίθεση. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο σε μία γυναίκα».

«Τέτοιες συμπεριφορές τυγχάνουν έγκρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτώμενη για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε την συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων, σχολίασε πως «τέτοιες συμπεριφορές τυγχάνουν έγκρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είναι ζήτημα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, αλλά του τι πρότυπα παράγονται για την ελληνική κοινωνία», σημείωσε.

«Όταν δεχόμουν επιθέσεις, από το ίδιο το κόμμα στο οποίο βρισκόμουν, ήμουν πρόεδρος της Βουλής», είπε σε άλλο σημείο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Έχουν ευθύνη οι πολιτικοί αρχηγοί»

Ακόμη, επισήμανε πως  «Οι γυναίκες είναι απροστάτευτες και κατηγορούνται. Δεν φταίει το θύμα, το σύστημα δεν προστατεύει το θύμα. Το πρότυπο που παράγεται είναι ανατριχιαστικό. Όταν ένα κορυφαίο στέλεχος, πρώην υπουργός λέει σε οποιαδήποτε γυναίκα "τράβα σπίτι σου" και "βούλωσε το" και "δεν θα μιλάς πάνω μου, τώρα μιλάω εγώ", τέτοιες συμπεριφορές τσαμπουκά, νταή, σεξιστή, η κοινωνία το βλέπει και λέει εντάξει, μάλλον αυτό γίνεται. Έχουν ευθύνη οι πολιτικοί αρχηγοί». 

Παύλος ΠολάκηςΠλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΜαρία ΣυρέγγελαΖωή Κωνσταντοπούλου