Πολιτική|17.07.2024 09:54

Βουλή: Αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για το διορισμό Φουντεδάκη στην Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – Ματαιώθηκε η ακρόασή της

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τριγμούς συνεχίζει να προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και αυτοί γιατί οι «γαλάζιοι» βουλευτές αντιδρούν έντονα στο διορισμό της Κατερίνας Φουντεδάκη από τον Αδωνι Γεωργιάδη στη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Γιατί ματαιώθηκε η ακρόαση Φουντεδάκη

Για σήμερα, μάλιστα, ήταν προγραμματισμένη η ακρόαση και διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ωστόσο η επιτροπή ματαιώθηκε, καθώς φέρονται οι βουλευτές να είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπερ του διορισμού της. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι από τους 14 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στη Θεσμών και Διαφάνειας οι 7 δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Αικατερίνη Φουντεδάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν ενεργό ρόλο στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και σε δημόσιες τοποθετήσεις της έχει ταχθεί υπερ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

«Υπάρχουν ομοφυλόφυλοι συμπολίτες μας, που ζουν με άτομα του ίδιου φύλου και με διάφορους τρόπους νόμιμους, αποκτούν παιδιά. Με υιοθεσία, οι γυναίκες έτσι κι αλλιώς μπορούν, επομένως αυτή είναι μια πραγματικότητα που ο νομοθέτης θέλει να την ρυθμίσει. Προσέξτε όμως, όταν ο νομοθέτης ρυθμίζει κάτι δεν σημαίνει ότι δημιουργεί και πρότυπο με αυτό. Οταν ο νομοθέτης ρυθμίζει για παράδειγμα το κυνήγι, δεν μας λέει ότι πρέπει όλοι να είμαστε κυνηγοί», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Νέα Δημοκρατίαομόφυλα ζευγάριαΒουλήειδήσεις τώρα