Πολιτική|17.07.2024 15:59

Βουλή: Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Φουντεδάκη για την επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής - Το παρασκήνιο της απόφασης

Newsroom

Απεσύρθη η πρόταση διορισμού της Καθηγήτριας Νομικής Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη, για το πρωί της Τετάρτης (17/7), συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ματαιώθηκε τελικά, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από «γαλάζιους» βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Φουντεδάκη υπήρξε εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ συμμετείχε στα «φροντιστήρια» προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί ματαιώθηκε η ακρόαση Φουντεδάκη

Tο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτοί γιατί οι «γαλάζιοι» βουλευτές αντέδρασαν έντονα στο διορισμό της Κατερίνας Φουντεδάκη από τον Αδωνι Γεωργιάδη στη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Για αυτό και η προγραμματισμένη ακρόαση και διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ματαιώθηκε, καθώς οι βουλευτές είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπερ του διορισμού της. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι από τους 14 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στη Θεσμών και Διαφάνειας οι 7 δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Υπάρχουν ομοφυλόφυλοι συμπολίτες μας, που ζουν με άτομα του ίδιου φύλου και με διάφορους τρόπους νόμιμους, αποκτούν παιδιά. Με υιοθεσία, οι γυναίκες έτσι κι αλλιώς μπορούν, επομένως αυτή είναι μια πραγματικότητα που ο νομοθέτης θέλει να την ρυθμίσει. Προσέξτε όμως, όταν ο νομοθέτης ρυθμίζει κάτι δεν σημαίνει ότι δημιουργεί και πρότυπο με αυτό. Οταν ο νομοθέτης ρυθμίζει για παράδειγμα το κυνήγι, δεν μας λέει ότι πρέπει όλοι να είμαστε κυνηγοί», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της.

ομόφυλα ζευγάριαΒουλήειδήσειςειδήσεις τώρα