Πολιτική|17.07.2024 23:00

Επίσκεψη Δένδια στο στρατόπεδο «Ζορμπά» στο Γουδί

Newsroom

Την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο στρατόπεδο «Ζορμπά» στο Γουδί, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή του σχηματισμού, από τον διοικητή, αντιστράτηγο Δημήτριο Μπαλομύτη και αρμόδιους επιτελείς.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια

Σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «η ΑΣΔΥΣ -ως μηχανισμός υποστήριξης- είναι ένα απαραίτητο τμήμα της "Ατζέντας 2030" για τις Ένοπλες Δυνάμεις που θα μεταρρυθμίζονται και πρέπει επίσης, να υποστηρίζονται. Είναι φανερό πια ότι η "Ατζέντα 2030" εκτελείται», πρόσθεσε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι χθες στο ΚΥΣΕΑ εισηγήθηκε:

  • «Την απόκτηση των είκοσι F-35 (είκοσι με την option απόκτησης άλλων είκοσι)
  • Την έναρξη συμμετοχής της πατρίδας μας, του Πολεμικού μας Ναυτικού, στο πρόγραμμα των Φρεγατών Constellation στην πρώτη φάση, που είναι φάση τεχνικών προδιαγραφών και προσδιορισμού του πώς ελληνικά ναυπηγεία θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα και
  • Την προμήθεια των μη επανδρωμένων ελικοπτέρων S-100, τα οποία θα επιχειρούν από τις νέες φρεγάτες Belharra, του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».
ειδήσεις τώραΓΕΣΝίκος Δένδιαςστρατόπεδο