Πολιτική|18.07.2024 07:05

Κασσελάκης: Υψώνει τους τόνους της αντιπολίτευσης καλύπτοντας τον Πολάκη

Νίκος Σβέρκος

Να κάνει «κοινωνική αντιπολίτευση» παράλληλα με το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης, με στόχο να ξεπεράσει τις εσωκομματικές φωτιές που άναψε η φρασεολογία του Παύλου Πολάκη. Η «συγγνώμη» Κασσελάκη που τελικά οδήγησε σε «ασυλία» στον τομεάρχη Διαφάνειας επέτρεψε στον Παύλο Πολάκη να συνεχίσει τις φραστικές επιθέσεις του, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ουκ ολίγες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένων ιδιωτικών εταιριών.

Κοινωνική αντιπολίτευση με διαμεσολάβηση σε προβλήματα πολιτών

Χαρακτηριστικά εχτές ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε πως επρόκειτο να συναντήσει πολίτες που δεν πρόλαβαν να τον δουν την περασμένη εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας το γνωστό του μοτίβο: Σε κάθε εσωκομματική αναταραχή, διαμηνύει την «αδιαμεσολάβητη σχέση» του με τους οπαδούς του, υπενθυμίζοντας εμμέσως στους αντιπάλους τους πως δεν έχουν σχέση με την κοινωνία και πως κινούνται με βάση προσωπικές στρατηγικές και εμμονές.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα βήμα παραπάνω. Ενώ προ ημερών επισήμαινε απευθυνόμενος προς τους πολίτες πως θέλει «να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες» τους, καθώς και να μάθει «τις απόψεις και τις προσδοκίες» τους, γνωστοποίησε εχτές πως έχει τη δυνατότητα να επιλύει και προσωπικά τους προβλήματα. Συγκεκριμένα ανήρτησε απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας με την οποία γινόταν αποδεκτή η αίτηση μιας πολίτη για προσωρινή αναστολή του πλειστηριασμού οικίας της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως κατάφερε εντός δυο-τριών ημερών να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και προσέθετε χαρακτηριστικά: «η πολιτική δεν είναι απλώς επικοινωνία και εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είναι η λύση στα προβλήματα των πολιτών. Σας το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Θα είμαι δίπλα σας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις».

Σε κοινή επικοινωνιακή γραμμή Κασσελάκης και Πολάκης

Αφού πρόβαλε την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των προσωπικών του ενεργειών, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε επιθετικές αναρτήσεις κατά μέσου ενημέρωσης, επαναφέροντας αιτιάσεις του για την επικείμενη δημιουργία της πέμπτης συστημικής τράπεζας με όχημα την Τράπεζα Αττικής, ενώ υπογράμμισε: «Τιμή μου για τις επιθέσεις όλων των ΜΜΕ. Συνεχίστε ακάθεκτοι. Ο κόσμος καταλαβαίνει».

Κατόπιν με νέα του ανάρτηση κατήγγειλε την κυβέρνηση και την αεροπορική εταιρία Sky Express, καθώς κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης της αεροπορικής εταιρείας ύψους 8.482.180€ για την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου του 2020, ως αποζημίωση για την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. «Ως πότε ο Κ. Μητσοτάκης θα επιδοτεί την αισχροκέρδεια και θα ενισχύει μια χούφτα οικονομικά ισχυρούς;» κατέληγε στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η επιθετικότητα των αναρτήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκε χρονικά της νέας δήλωσης του Παύλου Πολάκη από το περιστύλιο της Βουλής, κατά την οποία επανέλαβε πως δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είπε στην Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέα της ΝΔ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Αναφορικά, δε, με το επεισόδιο φραστικών αντεγκλήσεων που είχε με τον υπουργό Υγείας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ξεβράκωσε» τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, κάλυψε ξανά πλήρως τον Παύλο Πολάκη. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν έχει ούτε την τόλμη ούτε τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό να απολογηθεί για τις ύβρεις, τις προσβολές, τις απρέπειες και τα ομοφοβικά σχόλια βουλευτών και στελεχών του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρόεδρου του». Και επισήμανε πως «περισσεύει η αλαζονεία τόσο του ιδίου όσο και των πρωτοκλασάτων Υπουργών του, οι οποίοι θρασύτατα εκδιώκουν από τη Βουλή βουλευτές, όταν δεν τους αρέσει η πολιτική κριτική που τους ασκείται. Με δυο μέτρα και δύο σταθμά η αστική ευγένεια της Ν.Δ...».

Στέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΠαύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑ