Πολιτική|18.07.2024 07:08

ΠΑΣΟΚ: Η «κόκκινη» γραμμή της Άννας Διαμαντοπούλου και το... «επιμένω ενωτικά» του Ανδρουλάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την (μεγάλη) κόκκινη γραμμή της έθεσε από την πρώτη στιγμή η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προθέσεις των υπόλοιπων διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ναι μεν τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Χάρης Δούκας έχουν δηλώσει πως δεν συμφωνούν με τις συγκολλήσεις κορυφής, αλλά και η κυρία Διαμαντοπούλου έθεσε το πολιτικό πλαίσιο. Είπε ένα ηχηρό «όχι» σε συνεργασίες με τα κόμματα της κεντροαριστεράς, εννοώντας προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά. «Δηλαδή θα ήθελε συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναρωτιούνταν μεταξύ σοβαρού και αστείου «πράσινα» στελέχη που διαφωνούν με την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σημειωτέον ήταν αρκετά προσεκτική κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε σε άσπονδους φίλους της το γεγονός ότι ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με τα λαϊκά μέτωπα, κάτι που για παράδειγμα έγινε στη Γαλλία, ώστε η ακροδεξιά να μην αναλάβει τα ηνία της χώρας. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε η Κεντροαριστερά. Συνδυάζει και τα δύο στοιχεία και έτσι εξελίχθηκε στην πορεία του. Δεν συμφωνώ με τα λαϊκά μέτωπα. Δεν είναι κάτι που αρμόζει στη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με άλλα λόγια, η κυρία Διαμαντοπούλου με το «καλημέρα» παρουσίασε τις (σχεδόν χαοτικές) πολιτικές πεποιθήσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους ενώ έδειξε ότι θέλει να απευθυνθεί σε πιο πλατιά στρώματα ψηφοφόρων, καθώς γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ψηφίσει μόνο το 13% που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές δεν θα έχει καμία ελπίδα. «Απευθύνομαι σε όλους και σε αυτούς που πήγαν στον Μητσοτάκη και σε αυτούς που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κλείνουμε πόρτες για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ», επισήμανε και εξήγησε ότι «θα απευθυνθεί στη βάση, στους ψηφοφόρους, τους πολίτες, αυτούς που πήγαν στον κύριο Μητσοτάκη, σε αυτούς που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτούς οι οποίοι δεν κάθισαν στο σπίτι τους και είπαν δεν έχω καμία επιλογή… και σε αυτούς τους τριαντάρηδες, που κοιτάνε με τα κυάια την πολιτική και λένε ότι η ψήφος δεν μετράει».

Επιμένει ενωτικά ο Ανδρουλάκης

Στο μεταξύ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ενωτικά, μια στρατηγική που θεωρεί ότι τον ευνοεί. Χθες από το Βόλο ανακοίνωσε ότι ζήτησε μια ηθική δέσμευση από όλους ότι θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές. «Το θεωρώ έντιμο και δίκαιο, όχι προς εμένα αλλά προς τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκε και πέτυχε κάτι που θεωρούνταν αδιανόητο: να είμαστε δεύτερο κόμμα στην ελληνική περιφέρεια πλην του λεκανοπεδίου», είπε.

ΠΑΣΟΚΆννα ΔιαμαντοπούλουΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΧάρης Δούκας