Πολιτική|19.07.2024 06:45

«Πόλεμος» Φουντεδάκη - κυβέρνησης μετά το «γαλάζιο» μπλόκο στον διορισμό της

Newsroom

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της καθηγήτριας του ΑΠΘ Κατερίνας Φουντεδάκη και της Κυβέρνησης αναφορικά με το μπλόκο των γαλάζιων βουλευτών στον διορισμό της ως επικεφαλής της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με τις διαφωνίες να εδράζονται στη συμμετοχή της ίδιας στη συγγραφή του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η ίδια συμμετείχε και στα «φροντιστήρια» προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι μισοί από τους γαλάζιους βουλευτές της ΝΔ που είναι και μέλη της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας αντέδρασαν στην πρόταση διορισμού της, με τον πρωθυπουργό να «κάνει πίσω».

Και ενώ οι βουλευτές της ΝΔ φάνηκαν ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση του Μεγάρου Μαξίμου και τη δέσμευση ότι θα βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο για την επίμαχη θέση, η κ. Φουντεδάκη σε δήλωσή της τους κατηγόρησε για ρεβανσισμό.

«Για ρεβανσισμό προς τη διαφορετική άποψη» έκανε λόγο η ίδια η κυρία Φουντεδάκη τονίζοντας «οι θέσεις μου όχι μόνο είναι σαφείς, αλλά είναι και όλες δημοσιευμένες μπορεί οιοσδήποτε να ανατρέξει σε αυτές. Κάθε άλλο παρά πρέπον είναι να συγχέονται οι προσωπικές μου απόψεις με το σύνολο ρυθμίσεων που εισηγήθηκα, ως όφειλα, στο σχέδιο νόμου. Μου ζητήθηκε, άλλωστε, ένα πλήρες σχέδιο διατάξεων. Θα έλεγα ότι πρόκειται σαφώς για ένα είδος ρεβανσισμού προς τη διαφορετική άποψη, ο οποίος, δυστυχώς, επικράτησε».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «επιφυλάξεις βουλευτών» που «ο πρωθυπουργός τις άκουσε και αποφασίστηκε να γίνουν σεβαστές».

Οι αναφορές της κ. Φουντεδάκη δεν έμειναν ασχολίαστες από τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος μιλώντας στον Open έκανε λόγο για απρεπή δήλωση. «Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η δήλωση της Φουντεδάκη, ήταν απρεπής. Λες και έχει αυτονόητο δικαίωμα πάνω στους βουλευτές» ανέφερε.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει όμηρος της ακροδεξιάς, ακραίας συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός του, εκτιμώντας πως υπάρχει εσωκομματικό μέτωπο στην ΝΔ.

«Ένα ακόμη επεισόδιο στους κραδασμούς που βιώνει η ΝΔ. αυτή τη στιγμή η κυρία Φουντεδάκη έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά… το αν είναι ρεβανσισμός ή όχι, αφορά τη ΝΔ. Έβαλε στοπ σε μία επιλογή Μητσοτάκη. Η ΝΔ έχει κραδασμούς και μάλιστα σκληρούς» είπε ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας.

ομόφυλα ζευγάριαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώρα