Πολιτική|22.07.2024 13:44

Μαρινάκης: Επιδότηση ενοικίου μέσα από το πρόγραμμα «Κάλυψη» - Οι δικαιούχοι

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε «δεν μπορεί να υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα που να συμπεριφέρονται έτσι και να αποδέχονται ουσιαστικά όσα λέει ο Ερντογάν και η Τουρκία». Σύμφωνα, δε, με τον κ. Μαρινάκη στο καλό σενάριο όσοι παίζουν αυτό το παιχνίδι παίζουν τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου». 

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «η χώρα μας πιστεύει στον διάλογο αλλά αυτό δεν σημαίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά δικαιώματα».

«Είναι σημαντικό να είμαστε σε όλα τα εθνικά θέματα στην ίδια σελίδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τη διαχρονική εθνική θέση της Ελλάδας και της Κύπρου. Όσον αφορά την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα για τους ανθρώπους που χάθηκαν και τους αγνοούμενους. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα ήταν καλό ο κ. Κασσελάκης να ήταν παρών στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, όπως ήταν ο κ. Ανδρουλάκης. Θα ήταν καλό για τη χώρα μας να ήταν εκεί οι αρχηγοί των τριών μεγαλύτερων κομμάτων» τόνισε.

Τι ανακοινώθηκε για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»

Νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» μπορούν να υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, μετά τη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το Πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.

Ειδικότερα, στο Πρόγραμμα εντάσσονται, με επιπλέον μοριοδότηση, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος:

  • Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες,
  • άτομα με αναπηρία άνω του 67%,
  • νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,
  • μονογονεϊκές οικογένειες,
  • οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά,
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ,
  • γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φιλοξενούνται σε ξενώνες με ή χωρίς τα παιδιά τους,
  • άτομα ή οικογένειες που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Μέσω του προγράμματος, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και μεταφοράς των λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Το στεγαστικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, λόγω της αύξησης των τιμών των ενοικίων αλλά και την δυσκολία απόκτησης ενός δικού τους σπιτιού.

Η κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα σε απόλυτη προτεραιότητα και έχει ήδη προχωρήσει μια σειρά από προγράμματα τα οποία βοηθούν τους πολίτες, όπως το «Σπίτι μου», το «Ανακαινίζω Νοικιάζω» αλλά και το πρόγραμμα εύρεσης στέγης για άστεγους συμπολίτες μας. Με το πρόγραμμα «Κάλυψη» πολίτες σε 44 Δήμους της χώρας και ιδίως οι πιο ευάλωτοι, διευκολύνονται στην εξεύρεση στέγης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τουρκίαειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠαύλος ΜαρινάκηςΚύπροςΝέα Δημοκρατία