Πολιτική|23.07.2024 06:45

ΠΑΣΟΚ: Ξεδιπλώνουν την στρατηγική τους οι υποψήφιοι Πρόεδροι – Η διαμαρτυρία της Γιαννακοπούλου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τις θέσεις τους προσπαθούν να ξεδιπλώσουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που η Άννα Διαμαντοπούλου προσπαθεί να αποτινάξει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολιτικά δεν άνηκε στο κόμμα.

Τι απαντά στα πυρά η Διαμαντοπούλου

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN  η κυρία Διαμαντοπούλου επιχείρησε να απαντήσει σε όλους όσοι (κυρίως στον Μ. Κατρίνη) ότι απουσίαζε από το ΠΑΣΟΚ. «Έδωσα πολύ μεγάλες μάχες την ώρα που η χώρα θα κινδύνευε», σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και επισήμανε επεσήμανε πως «στα δύσκολα χρόνια ήμουν παρούσα».

Βέβαια, η ίδια  παραδέχθηκε πως έλειπε από την κομματική ζωή, με αρκετούς να θυμίζουν παλαιότερες δηλώσεις. «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει απορροφηθεί από τη ΝΔ και δεν με εκφράζει», έλεγε τον Ιανουάριο του 2024, ενώ παλαιότερα είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από την Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχωρά σε κινήσεις, κρατώντας δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Η συνάντησή του με την Χαρίτα Μάντολες, πρόσωπο -σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας εισέπραξε εξαιρετικά θετικά σχόλια ενώ με καλό μάτι είδαν ορισμένοι και την προσέγγιση για ένα τέτοιο ζήτημα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κασσελάκης σχολίασε ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τον προέτρεψε να θέσει το ζήτημα των Κυπριών αγνοούμενων στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του για συνάντηση με την Χαρίτα Μάντολες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λίγο μετά απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας πως «το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες».

Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Κατρίνης έχει επιλέξει να βασίσει την στρατηγική του στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην ανάδειξη των πολιτικών λαθών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που αποδοκίμασε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, αναζητά μια μεγάλη, αξιόπιστη δημοκρατική παράταξη που θα είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Κόμματα διαμαρτυρίας, κόμματα καταγραφής, κόμματα που υπάρχουν για να συντηρούν ένα μικρόκοσμο κομματικής γραφειοκρατίας ή για να αποτελέσουν το δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες», τόνισε πριν λίγες μέρες.

Στο μεταξύ, χθες, η Νάντια Γιαννακοπούλου σήκωσε τους τόνους και μάλιστα είχε ως στόχο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ ζητά να της δοθεί το Μητρώο μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, κάνοντας λόγο για «διαδικασία κωλυσιεργίας» και δείχνοντας ουσιαστικά προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Νάντια ΓιαννακοπούλουΆννα ΔιαμαντοπούλουΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα