Πολιτική|25.07.2024 10:07

Γερουλάνος: «Ένας δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να κάτσει στον δήμο του» - Τι είπε για την αποχώρηση Αποστολάκη

Newsroom

«Η δουλειά μας είναι να πείσουμε πως οι αρχές και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ, μπορούν να μεταφραστούν σε ένα πρόγραμμα που αφορά την κοινωνία σήμερα», τόνισε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Παύλος Γερουλάνος.

«Απώλεια» η απόσυρση της Μιλένας Αποστολάκη

Αρχικά, αναφερόμενος στην απόσυρση της Μιλένας Αποστολάκη από την κούρσα για την προεδρία, ανέφερε πως «δεν μπορώ να σας πω πως είμαι ευτυχής για αυτό γιατί η κυρία Αποστολάκη έβαζε πολιτικά θέματα στο τραπέζι και είναι ένας άνθρωπος που το κάνει αυτό και στη Βουλή. Θεωρώ πως είναι μια απώλεια που αποσύρεται από την κούρσα».

«Στην Αττική οι πολίτες δεν νιώθουν πως τους αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ» 

Για την κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη για τα ποσοστά του κόμματος, που βγήκε τρίτο στην Αθήνα, ο κ. Γερουλάνος απάντησε πως «μου κάνει εντύπωση πως το κάνει αυτό. Είχαμε δώσει άμεση απάντηση. Η Αττική είναι ένα πάντα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πριν από τα μνημόνια, από το 96 και πέρα. Οι πολίτες στην Αττική δεν νιώθουν πως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αφορά τα αστικά κέντρα. Και αυτό είναι σε όλες τις αστικές περιοχές. Τα χωριά νιώθουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά τους. Ειδικά για την Α΄ Αθήνας είναι η μόνη περιφέρεια στην Ελλάδα που αύξησε τον απόλυτο αριθμό ψηφοφόρων παρά την τεράστια αποχή και το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του».

«Όπου το ΠΑΣΟΚ είναι συνδεδεμένο με την κοινωνία, τα ποσοστά του είναι μεγαλύτερα από τα άλλα κόμματα», επισήμανε.

Τι είπε για τον Χάρη Δούκα

Για τον Χάρη Δούκα είπε πως «ένας δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να κάτσει στον δήμο του και να δουλέψει για να πάει ο δήμος καλά και η δική μας δουλειά είναι να πάει το ΠΑΣΟΚ καλά. Στις εκλογές υπεύθυνοι ήμασταν εμείς και τα αποτελέσματα που φέραμε ήταν θετικά γιατί βγήκαμε στον δρόμο».

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και στην κυβέρνηση λέγοντας πως έχει «αποδεκατίσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα του ΕΣΥ.

Για το εάν ζυμώνονται συμμαχίες στον δεύτερο γύρο των εκλογών από την Άννα Διαμαντοπούλου, απάντησε: «Η δουλειά η δική μας και της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι να πείσουμε πως οι αρχές και οι αξίες του ΠΑΣΟΚ, μπορούν να μεταφραστούν σε ένα πρόγραμμα που αφορά την κοινωνία σήμερα. Αυτή η δουλειά που έχουμε μπροστά μας».

ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΆννα ΔιαμαντοπούλουΝίκος ΑνδρουλάκηςεκλογέςΠαύλος ΓερουλάνοςΧάρης ΔούκαςΜιλένα Αποστολάκη