Πολιτική|25.07.2024 15:35

Μαρινάκης: Εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ως εξαιρετικά θετική χαρακτήρισε την αξιολόγηση της Ελλάδας στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος Δικαίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Επιτροπή αναγνωρίζει την ανταπόκριση της χώρας μας σε κάθε μία από τις συστάσεις που είχε διατυπώσει η Επιτροπή στην περσινή Έκθεσή της. Επίσης, χαιρετίζει την εμβληματική νομοθετική παρέμβαση με την οποία εξασφαλίζεται η συμμετοχή της ίδιας της Δικαιοσύνης στην επιλογή της ηγεσίας της», υπογράμμισε.

«Η ανταπόκριση της χώρας μας και η πρόοδος που επιτεύχθηκε ως προς τις φετινές συστάσεις, δικαιώνει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για περισσότερη διαφάνεια, ευελιξία του κράτους, ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και προστασία της ελευθερίας του Τύπου. Τα αποτελέσματα της έκθεσης αποτελούν την καλύτερη και πιο ηχηρή απάντηση σε όσους συστηματικά επιχειρούν με fake news να συκοφαντήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε σταθερά να βελτιώνουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, 50 χρόνια μετά την αποκατάστασή της», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είμαστε ικανοποιημένοι γιατί όταν η αρμόδια Επιτροπή κατατάσσει την Ελλάδα ως μια από τις 8 χώρες που έχουν συμμορφωθεί με το σύνολο των προηγούμενων συστάσεων… Έχει πλάκα κάποιοι μέσα στην αμηχανία τους που υπερασπίστηκαν τους Έλληνες και ξένους συκοφάντες της χώρας, έφτασαν στο σημείο της απελπισίας και της παραπληροφόρησης να πάρουν κομμάτια από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και να τα εμφανίσουν ως μέρος της απόφασης για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη».

Παύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώρα