Πολιτική|25.07.2024 17:23

Πολάκης: Σάλος για επίθεση σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη – Της ζήτησε συγγνώμη η Λινού με δάκρυα στα ματια

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σάλο έχει προκαλέσει η επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα η Αθηνά Λινού να της ζητήσει συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας εστίασε στην συγκεκριμένη συνεργάτιδα του υπουργού: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδη απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω»,είπε ο κύριος Πολάκης ο οποίος και παλαιότερα είχε σχολιάσει, εκείνη τη φορά στην ολομέλεια, την συγκεκριμένη συνεργάτιδα του κυρίου Γεωργιάδη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το προεδρείο φέρεται να υπογραμμίστηκε στον κ. Πολάκη πως η συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όμως να επιμένει στα λεγόμενά του.

Το βίντεο με την επίθεση του Πολάκη στην συνεργάτιδα του Γεωργιάδη

Ξέσπασε σε κλάματα η Λινού

Η Αθήνα Λινού, που παρακολουθούσε την συνεδρίαση, ξέσπασε σε κλάματα και στη συνέχεια είπε:  «Να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας (τα δάκρυα ήταν εμφανή στα μάτια της).Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο. Συγγνώμη γιατί έσπασα κι εγώ με αυτό, θα είμαι σοβαρότερη στα θέματα του νομοσχεδίου».

Αντιδράσεις

Λίγο αργότερα τον λόγο πήρε και ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας καταδικάζοντας το περιστατικό. «Είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο , δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄ αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε, δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές», είπε χαρακτηριστικά με την σκυτάλη να την παίρνει ο Ν. Παπαθανάσης. «Δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον», σημείωσε.

Οργισμένη αντίδραση Γεωργιάδη

Σε ανάρτησή του στο X ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαμήνυσε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ζητώντας να λάβει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του κ. Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!», σημείωσε.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο  @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr  της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios  και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. 

Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά.