Πολιτική|25.07.2024 18:10

Φλωρίδης για δολοφονία Καραϊβάζ: Δεν έχει χαθεί αποδεικτικό υλικό – Σύγκρουση με Ηλιόπουλο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης διέψευσε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ανέφεραν ότι έχει χαθεί αποδεικτικό υλικό σχετικά με την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραίβαζ. Στα δημοσιεύματα γινόταν λόγος για CD όπου υπήρχαν καταγεγραμμένες επαφές με τον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέων.

«Το αποδεικτικό υλικό που περιέχει το cd είναι εξασφαλισμένο. Δεν υπάρχει αποδεικτικό υλικό το οποίο να έχει χαθεί, εν τέλει. Καμία σχέση δεν έχει και δεν μπορεί να έχει η κυβέρνηση ή το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια δίκη. Από πού ως πού, αν υπάρχει ένα πρόβλημα σε μία δικογραφία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μιας δίκης, μπορεί να έχει την παραμικρή ευθύνη η κυβέρνηση;», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τα πυρά Ηλιόπουλου

Νωρίτερα ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος είχε εξαπολύσει τα πυρά  του προς την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα είχε καταγγείλει την ένοχη σιωπή της «απέναντι στις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ». «Αναρωτιέμαι πώς γίνεται ο πρόεδρος της Επιτροπής να δηλώνει περήφανος για το κράτος Δικαίου μετά από όσα αποκαλύπτονται για την καταστροφή στοιχείων και συγκεκριμένα του αναγνωστέου 33. Του CD δηλαδή που έχει επαφές του δολοφονημένου Καραϊβάζ με τον διευθυντή του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη και τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέωντα. Χθες οι συνήγοροι της οικογένειας δήλωσαν ότι έχουν το υλικό. Γιατί το δικαστήριο δεν έχει παραλάβει το σχετικό υλικό;» είπε ο κ. Ηλιόπουλος, αποχωρώντας από την συνεδρίαση.

Από την πλευρά του ο κύριος Φλωρίδης αναρωτήθηκε «από πού ως πού το αν υπάρχει ένα πρόβλημα σε μία δικογραφία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μιας δίκης μπορεί να έχει την παραμικρή ευθύνη η κυβέρνηση;

«Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με μια δίκη; Δεν ξέρω αν το κατάλαβε ακριβώς, αυτό που είπε ο κ. Ηλιόπουλος, ότι αυτό το cd, το οποίο φαίνεται ότι είναι κατεστραμμένο στην υπάρχουσα δικογραφία, αντίγραφά του έχουν όλοι οι παράγοντες της δίκης. Κατά συνέπεια, λοιπόν, το αποδεικτικό υλικό που περιέχει αυτό το cd είναι εξασφαλισμένο. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά από ό,τι πληροφορήθηκα χθες από την πλευρά της πολιτικής αγωγής υπήρξε δήλωση ότι το έχουν αυτό νομίμως, όπως το έχουν όλοι και η διάθεσή τους είναι να το παραδώσουν στο δικαστήριο. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει αποδεικτικό υλικό, το οποίο να έχει χαθεί, εν τέλει», πρόσθεσε.

Νάσος ΗλιόπουλοςΓιώργος Φλωρίδηςειδήσεις τώραΓιώργος Καραϊβάζ