Πολιτική|29.07.2024 06:05

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχηγική κάλυψη σε Πολάκη παρά τη διαγραφή - Οι αντιδράσεις της «φρουράς Τσίπρα» και οι «ζυμώσεις»

Newsroom

Μετά τη διαγραφή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και παρά την αναταραχή που επικρατεί στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη.

Μια αντίδραση αναμενόμενη, σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιγουρή, ο οποίος όπως ανέφερε στο OPEN, από τη μια καλύπτει τον Παύλο Πολάκη, καθώς διαχωρίζει από την μία την απαράδεκττη συμπεριφορά του βουλευτή στην συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη μέσα στην Βουλή και από την άλλη την πολιτική του δράση και την ηθική του υπόσταση. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πολύ τίμιος και πολύ αποτελεσματικός».

Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης στέλνει μήνυμα προς τους διαφωνούντες που αποτελούν την «φρουρά Τσίπρα», η οποία έσπευσε να ζητήσει ολοκληρωτική λύση στην υπόθεση Πολάκη.

«Πολύ σκληρός»

Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν περίπου προαναγγελθείσα καθώς υπήρχε ένα κύμα αντιδράσεων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ο κύριος Πολάκης έχει πολύ φανατικούς υποστηρικτές, ενώ στην Κρήτη διατηρεί έναν ισχυρό «μηχανισμό». Την ίδια ώρα, υπάρχει η αίσθηση ότι είναι πολύ αποτελεσματικός στην αντιπολίτευση που κάνει και έχει φέρει πλήγματα στη Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς ήταν περίπου αναμενόμενη η… διόρθωση, ο «μετριασμός» των εντυπώσεων για τη διαγραφή του από την Κ.Ο.

Αντιδράσεις της «φρουράς Τσίπρα»

Την ίδια ώρα όμως παραμένει το μέτωπο με την «φρουρά» Τσίπρα οι οποίοι εκτιμούν πως ο κ. Πολάκης φέρνει λιγότερους από όσους διώχνει με την συμπεριφορά του. Μάλιστα θεωρούν πολιτική στάση την συμπεριφορά του Κρητικού βουλευτή και βέβαια επικρίνουν το γεγονός ότι οδηγεί πάρα πολλές φορές το ΣΥΡΙΖΑ σε θέση να απολογείται για τα όσα πράττει ο κ. Πολάκης.

Μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί αυτή η συζήτηση ανάμεσα σε πλειοψηφία και μειοψηφία μέχρι το Συνέδριο μιας σήμερα ο κ. Κασσελάκης, επί της ουσίας, απάντησε και στην Όλγα Γεροβασίλη η οποία είπε «ναι» στη διαγραφή αλλά «όχι» στη μισή διαγραφή αλλά και στον Κώστα Ζαχαριάδη, οποίος τόνισε σε συνέντευξη του πως: «ο κ. Πολάκης έτσι όπως πολιτεύεται δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑΌλγα Γεροβασίληειδήσεις τώραΚώστας ΖαχαριάδηςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις