Πολιτική|29.07.2024 12:38

Τρία ερωτήματα Κασσελάκη σε Μητσοτάκη για το επεισόδιο με την Τουρκία στην Κάσο: «Ο ελληνικός λαός δικαιούται μια ξεκάθαρη απάντηση»

Newsroom

Στο επεισόδιο με την Τουρκία στην Κάσο και το ιταλικό ερευνητικό πλοίο αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πολλά τουρκικά ΜΜΕ παρουσίασαν την είδηση με εθνικιστική ρητορική, όπου τουρκικά πολεμικά πλοία φέρονται να εμπόδισαν ερευνητικό πλοίο με ιταλική σημαία να ολοκληρώσει τις έρευνές, που έκανε για λογαριασμό της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας συνέχισε την εκδοχή που παρουσίασαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, γράφοντας ότι η Αθήνα αναγνώρισε ότι η θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κάσο ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και ζήτησε άδεια από την Άγκυρα.

Τρία ερωτήματα «φωτιά» Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση που έκανε στα social media, με αφορμή το επεισόδιο στην Κάσο, έθεσε τρία κρίσιμα ερωτήματα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Είχε συζήτηση ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί και από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο;

Για ποιο λόγο η Τουρκία ευχαρίστησε την Ελλάδα -και την Ιταλία- για την συνεργασία;

Ισχύει ότι δεν έχει ακυρωθεί η NAVTEX της Τουρκίας, που ισχυρίζεται ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας στην συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην αρμοδιότητα της Τουρκίας;».

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΤουρκίαειδήσεις τώραειδήσειςΣτέφανος ΚασσελάκηςΚάσος