Πολιτική|29.07.2024 13:00

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Προσηλωμένοι στο μέτωπο τιθάσευσης των τιμών»

Newsroom

Συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Δευτέρας, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών» δήλωσε αρχικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προσθέτοντας: «Καθώς αρκετοί συμπολίτες μας προετοιμάζονται για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου, θέλω να γνωρίζετε ότι η προσοχή της κυβέρνησης παραμένει στο μέτωπο κατά της ακρίβειας. Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ενθαρρυντικές και τον μήνα Ιούλιο υπήρξε σχετική αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερμαρκετ. Πιστεύω το πλέγμα μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση έχει αρχίσει και αποδίδει και βέβαια συνεχίζουμε και ελέγχους στην αγορά σε όλο το πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας».

«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής»

Αναφερόμενος στην κρίση στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός τόνισε στην με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για τον θάνατο αθώων παιδιών στα υψώματα του Γκολάν. Αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός που θα συμπαρασύρει και το βόρειο μέτωπο Ισραήλ-Λιβάνου. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής».

Την Τρίτη, υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές και για τα μέλη της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση τα πρόσωπα τα οποία θα τοποθετηθούν σε κρίσιμες θέσεις εντός και εκτός συνόρων για το επόμενο διάστημα. Αυτές αφορούν στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων ενώ άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος Επίτροπος που θα εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία.

Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΜέση ΑνατολήακρίβειαειδήσειςΚυριάκος Μητσοτάκης