Πολιτική|29.07.2024 19:04

Κωνσταντοπούλου: «Κοινοβουλευτικό ξέπλυμα με τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών και της ολομέλειας της Βουλής»

Newsroom

Η Πλεύση Ελευθερίας, δια της προέδρου της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήγειρε, πριν από λίγο, ζήτημα για τις ασφυκτικές διαδικασίες λειτουργίας της Ολομέλειας και των επιτροπών της Βουλής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο αφότου ο α΄αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε ότι η διαρκής κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατέθεσε την έκθεση της επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων του ν. 5026/2023 - Τοποθέτηση αλλοδαπού ανηλίκου σε ίδρυμα, δομή παιδικής προστασίας ή ανάδοχη οικογένεια - Αναψηλάφηση λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - Εναρμόνιση με τον ν. 4624/2019 της χρήσης πληροφοριών από τις Κοινές Ομάδες Έρευνας και κατά την εκτέλεση Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας - Άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια αύριο Τρίτη. Την Τετάρτη δε εισάγεται στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της και λοιπές διατάξεις», το οποίο επίσης συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Αυτό το οποίο συμβαίνει όλες αυτές τις ημέρες είναι ένα κοινοβουλευτικό ξέπλυμα. Κατά σύστημα θάβονται αυτά τα οποία γίνονται. Γίνονται και επιτροπές ακόμα και σε χρόνο που δεν επιτρέπεται, γιατί συζητιόταν εδώ ένσταση αντισυνταγματικότητας και υποτίθεται τώρα ότι έχει υπάρξει έκθεση της επιτροπής και αύριο αυτό το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια. Εμείς επισημαίνουμε ότι αντιλέγουμε και δεν αναγνωρίζουμε ότι έχει υπάρξει έγκυρη συνεδρίαση στις επιτροπές. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να λειτουργούν οι επιτροπές της Βουλής σε συνθήκες ανυπόφορες, σε συνθήκες που λιποθύμησαν εκπρόσωποι φορέων την περασμένη εβδομάδα, σε συνθήκες ακραίας πίεσης. Είμαστε με τη δημοκρατία, με τον διάλογο με τις πολιτισμένες συνθήκες κοινοβουλευτικής λειτουργίας», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΒουλήΖωή ΚωνσταντοπούλουΠλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώρα