Πολιτική|30.07.2024 13:15

Υποκλοπές - Νέα Αριστερά για πόρισμα Αρείου Πάγου: «Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη»

Newsroom

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς για το πόρισμα του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση υποκλοπών στην οποία κάνει λόγο για «μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και το Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για το πόρισμα του Αρείου Πάγου σχετικά με τις υποκλοπές

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει αρχικά ότι λίγο μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη- "λανθασμένος χειρισμός από την ΕΥΠ" σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- την απομάκρυνση του κ. Δημητριάδη και την αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι θα πέσει άπλετο φως.

Ωστόσο, όπως τονίζει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το πόρισμα του Αρείου Πάγου που δημοσιεύεται σήμερα στα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής υπηρεσίας με το Predator ενώ οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιρειών θα βρεθούν αντιμέτωποι με πλημμελήματα.

«Με λίγα λόγια, οι αποκαλύψεις της μαχητικής ερευνητικής δημοσιογραφίας, οι δεκάδες κοινοί στόχοι ΕΥΠ και Predator, υπουργοί, πολιτικοί της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εισαγγελείς, τραπεζικοί, ήταν αποτέλεσμα... τυχαίων γεγονότων και συμπτώσεων» αναφέρει το κόμμα της αριστεράς και καταγγέλλει:

«Γίνεται πια εμφανές το γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία έστησε μια επιτροπή- παρωδία, φυγάδευσε κρίσιμους μάρτυρες και απέκρυψε ζωτικής σημασίας καταθέσεις και στοιχεία στο όνομα του "απορρήτου". Γιατί επιχειρήθηκε πραξικοπηματικού χαρακτήρα αλλοίωση της σύνθεσης της ΑΔΑΕ. Τώρα ο κ. Δημητριάδης μπορεί να επιστρέψει και επισήμως στα καθήκοντα του δίπλα στον κ. Μητσοτάκη».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς καταλήγει ότι «σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και το Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Σφραγίζεται και με τη βούλα της δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη ιστορία. 50 χρόνια ζωής για τη Γ' Ελληνική Δημοκρατία η Ελλάδα γίνεται η εξαίρεση στον Ευρωπαϊκό κανόνα. Ένα καθεστώς παραδομένο στο οργανωμένο έγκλημα και στο παρακράτος».

Άρειος Πάγοςειδήσεις τώραPredatorυποκλοπέςΝέα αριστερά