Πολιτική|30.07.2024 16:26

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία εν μέσω σύγκρουσης για τις υποκλοπές

Αλέξανδρος Διαμάντης

Με 159 «ναι» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ψυχική Υγεία ενώ 138 βουλευτές καταψήφισαν. Νωρίτερα, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

«Έχουμε με τη βούλα μπανανία. Έοχυμε δύο σενάρια. Είτε είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι, είτε κάποιος ιδιώτης ήξερε τον σχεδιασμό της ΕΥΠ και έβαλε σε στόχο 27 πρόσωπα. Τι καταλαβαίνουμε; Ότι έχετε διαλύσει τις  υπηρεσίες και κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει. Δεν σας βλέπω όμως να αγχώνεστε. Σε μια κανονική χώρα αν σας λέγανε ότι παρακολουθεί όποιον θέλει στη χώρα, θα αγχωνόσασταν αλλά δεν ανησυχείτε. Το δεύτερο σενάριο είναι ότι αδίστακτοι που οργανώσατε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων», είπε ο κ. Ηλιόπουλος και προσέθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνειδητά και ακούραστα οικοδομεί καθεστώς.

«Το καθεστώς αυτό έχει πολιτικές και οικονομικές στοχεύσεις. Υπό παρακολούθηση ήταν και τραπεζικό στέλεχος υπεύθυνο για κόκκινα δάνεια. Έχετε παραβιάσει κάθε κανόνα κράτους δικαίου», είπε.

Γεωργιάδης: Χρωστάμε μια συγγνώμη στο Γρηγόρη Δημητριάδη

Απαντώντας ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «χρωστάμε μια συγγνώμη» στον Γρηγόρη Δημητριάδη. «Δεν ξέρω αν έχετε συναίσθηση, όσα είπατε είναι η πλήρης αμφισβήτηση του κράτους δικαίου στη χώρα! Αγνοήσατε ή περιπαίζατε το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά από 20 μήνες έρευνας. Αν αμφισβητείτε τη δικαιοσύνη, είναι σαν να αμφισβητείτε την αστική δημοκρατία», είπε και σημείωσε ότι αποδείχθηκε πως το Predator δεν έχει καμία σχέση με τις κρατικές Υπηρεσίες. «Οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες.  Όλοι εσείς είστε υποχρεωμένοι να μην αναφέρετε ξανά “σκάνδαλο υποκλοπών με εμπλοκή κυβέρνησης», επισήμανε, με τον Ν. Ηλιόπουλο να λέει ότι  δεν παίρνει κουβέντα πίσω απ’  όσα είπε. «Το λέμε ξεκάθαρα είστε υπόλογοι γιατί οργανώσατε κοινό ενιαίο εγκληματικό κέντρο παρακολουθήσεων», σημείωσε.

υποκλοπέςειδήσεις τώρανομοσχέδιοΒουλήΆδωνις Γεωργιάδης