Πολιτική|30.07.2024 17:34

Φάμελλος για πόρισμα Αρείου Πάγου για υποκλοπές: Ακόμη μια πράξη στη συγκάλυψη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου.

«Οφείλω να πω είναι ότι με εξέπληξε η συγκεκριμένη απόφαση και θεσμικά αναμέναμε την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για να χυθεί φως σε μια ιδιαίτερα σκοτεινή υπόθεση. Δυστυχώς , σήμερα μετά από την απόφαση αυτή, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έγινε αυτό. Αντίθετα υπήρξε ακόμα μία πράξη στη συγκάλυψη που επιχειρείται σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο δημοκρατίας. Κάτι που θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της δικαιοσύνης», είπε προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου εκθέτει και τον Πρωθυπουργό που είχε ζητήσει συγνώμη από τον κύριο Ανδρουλάκη, για τον οποίο σήμερα η κυρία Αδειλίνη λέει ότι ορθώς παρακολουθήθηκε».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε τα γεγονότα και τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση:

  • Την προηγούμενη εβδομάδα το δημοσίευμα του insidestory  αποκάλυψε ότι έναν στους τρείς στόχους του παράνομου λογισμικού predator τον παρακολουθούσε επίσημα και η ΕΥΠ έχοντας εκδώσει τουλάχιστον μια διάταξη άρσης του απορρήτου τους.
  • Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής  28 άτομα αποτέλεσαν κοινό στόχο  και το νούμερο προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας.
  • Από τα 28, τα 22 άτομα αποτέλεσαν κοινό στόχο το ίδιο διάστημα ή κοντινό διάστημα σε σχέση με αυτό της απόπειρας μόλυνσης του με το  predator. Στη βάση αυτών των στοιχείων η δημοσιογραφική έρευνα του insidestory αποκαλύπτει την ύπαρξη κοινού κέντρου νόμιμων και παράνομων παρακολουθήσεων με την ανοχή ή γνώση του Μαξίμου.

Οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς ότι στους κοινούς στόχους περιλαμβάνονται υπουργοί, ευρωβουλευτής και μετέπειτα αρχηγός κόμματος, υψηλόβαθμα στελέχη που υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις,  υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες κ.α. Και έρχεται σήμερα η Εισαγγελέας να μας πει ότι αυτό ήταν σύμπτωση».

Ταυτόχρονα, αναρωτήθηκε αν υπήρχε ζήτημα εθνικής ασφάλειας γιατί συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού; «Μήπως άλλοι τελικά ήταν οι λόγοι που συγκεκριμένα πρόσωπα τέθηκαν στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ;Και ποιοι είναι τελικά αυτοί οι λόγοι; κ. Μητσοτάκης έθεσε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του και για να μπει ο εκλεκτός του προϊστάμενος της ΕΥΠ. Άλλαξε τα κριτήρια διορισμού και ένας εκ των  στενότερων συνεργατών του ο κ. Δημητριάδης ως γ.γ. του Πρωθυπουργού  ήταν αυτός στον οποίο αναφερόταν ο κ. Κοντολέων. Δεν περιμέναμε να υιοθετηθεί αυτή η θεωρία της σύμπτωσης και από τους εισαγγελικούς λειτουργούς», είπε.

Σωκράτης ΦάμελλοςΆρειος Πάγοςειδήσεις τώραυποκλοπές