Πολιτική|30.07.2024 17:46

Υποκλοπές: Αντίδραση Ανδρουλάκη μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου - «Διπλό σκάνδαλο»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ως τον «εντολέα ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού», περιέγραψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε παρέμβασή του στη Βουλή, με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

«Εντολέας σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού ο Μητσοτάκης»

«Ο κ. Μητσοτάκης καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία της πολιτικής του διαδρομής, σήμερα σφράγισε ανεξίτηλα την πολιτική του κληρονομιά: ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον καταγράψει ως τον εντολέα της λειτουργίας ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο πρακτικές μακριά από κάθε μορφή ευρωπαϊκού κεκτημένου.  Αυτή η σκοτεινή κληρονομιά θα σας ακολουθεί μέχρι το τέλος της πολιτικής σας διαδρομής, κ. Μητσοτάκη», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και μάλιστα προανήγγειλε ότι «οι  υποθέσεις που αρχειοθετούνται ενίοτε ανασύρονται από λειτουργούς που σέβονται τον όρκο τους».

«Θα συνεχιστεί ο νομικός αγώνας»

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι  ο μοναχικός -ενίοτε καρτερικός- νομικός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. «Γιατί πάνω από όλα, έχουμε ένα μεγάλο χρέος απέναντι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που θέλει να μεγαλώνει τα παιδιά του σε ένα περιβάλλον σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Σε ένα κανονικό ευρωπαϊκό περιβάλλον. Αυτό το χρέος θα μας κάνει να μη σταματήσουμε τον αγώνα μας, τον αγώνα που ξήλωσε τον νόμο της συγκάλυψης των ανομημάτων σας και θα τον συνεχίσουμε ως την τελική αποκάλυψη της αλήθειας. Στην ανάγκη να κρυφτούν τα αίσχη του βαθέως κράτους αλλοιώνεται η δικαιοσύνη και η διάκριση των εξουσιών. Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς όμως για τη χώρα και τους θεσμούς, συμμετέχουμε τόσο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισότιμα και ο αγώνας μου δεν σταματάει και θα δικαιωθεί σε όλους αυτούς τους θεσμούς», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι στήθηκε «μια μηχανή εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων», διότι όπως είπε «δεν είναι μόνο ότι μας άκουγαν, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ». «Δεν είναι μόνο ένα σκάνδαλο καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι και ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο βαθιάς διαφθοράς με τζίρο εκατομμυρίων. Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 87 άνθρωποι, Υπουργοί, επιχειρηματίες, εισαγγελικοί λειτουργοί, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και δημοσιογράφοι είχαν στοχοποιηθεί με το Ρredator. Κατά διαβολική σύμπτωση το 1/3 αυτών παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ… Όλα συμπτώσεις, όπως αποφαίνεται το πόρισμα του κ. Ζήση».

Ο ίδιος, παράλληλα, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα:

  • «Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τι αποτελούν; Θα μάθουμε ποτέ; Οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, οι επιχειρηματίες, οι εισαγγελείς;  Θα μιλήσει κάποιος επιτέλους για τους λόγους που στοχοποιήθηκαν από το Ρredator και τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ;
  • Το δεύτερο ερώτημα, επισήμανε, είναι αν  αυτές οι υπόγειες διαδρομές παρακρατικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών, που τελούν υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού και που κατά τη Νέα Δημοκρατία και τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν «ρυπαρά δίκτυα» , είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα; «Έχετε δει σε άλλες χώρες όπου λειτουργούν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη, να υπάρχουν τέτοια ανεξέλεγκτα δίκτυα και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός και σήμερα να πανηγυρίζει ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας για όσα μάθαμε από την ελληνική δικαιοσύνη;  Άρα, είναι κανονικό να παρακολουθείται το μισό υπουργικό συμβούλιο; Είναι κανονικό σε μία χώρα που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο γεωπολιτικό σημείο της Ευρώπης να παρακολουθούν τις ένοπλες δυνάμεις; Όλα αυτά είναι κανονικότητα; Είστε δηλαδή εσείς κεντρώοι και φιλελεύθεροι; Αν είναι δυνατόν», είπε.

Κατά τα άλλα σημείωσε πως οι υποκλοπές είναι «διπλό σκάνδαλο, σκάνδαλο παρακολούθησης και σκάνδαλο συγκάλυψης». «Η προσπάθεια να κρύψετε τις ευθύνες του Μαξίμου και του βαθέος κράτους έχουν επιμολύνει τις συντεταγμένες εξουσίες της χώρας. Πρώτα επιμόλυνε το Μαξίμου τις μυστικές υπηρεσίες και τώρα επιμολύνει και τη Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε εξάλλου.

υποκλοπέςΕΥΠΠΑΣΟΚΆρειος ΠάγοςΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα