Πολιτική|31.07.2024 07:05

Υποκλοπές - ΠΑΣΟΚ: Μια υπόσχεση, μια προειδοποίηση και μια νέα παράμετρος από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επίλεξε να μην εκδώσει ανακοίνωση για το ζήτημα των υποκλοπών, αλλά έπαιξεκαθυστερήσεις ώστε να μιλήσει στην Ολομέλεια. Άλλωστε το ζήτημα για τον ίδιο δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά (κυρίως) προσωπικό.

Η υπόσχεση για το... μέλλον

Οι παρακολουθήσεις και τα υπονοούμενα αργότερα για τους λόγους που είχε εγκατασταθεί το Predator στο κινητό του, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, δεν του επιτρέπουν κάτι διαφορετικό από το να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, ακόμα κι αν η κυβέρνηση -όπως υπογράμμισε- το «έθαψε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή του ομιλία έδωσε ουσιαστικά μια υπόσχεση στο μέλλον, προειδοποιώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία: «Οι υποθέσεις που αρχειοθετούνται ενίοτε ανασύρονται από λειτουργούς που σέβονται τον όρκο τους. Σε ό,τι με αφορά: Αυτός ο μοναχικός -ενίοτε καρτερικός- νομικός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Γιατί πάνω από όλα, έχουμε ένα μεγάλο χρέος απέναντι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που θέλει να μεγαλώνει τα παιδιά του σε ένα περιβάλλον σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Αντιστοίχως, θυμίζουμε, και ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική του ανακοίνωση υπογράμμισε ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών - σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη - δεν θα μείνει στο αρχείο. Η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν»!

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε μια ακόμη παράμετρο στην υπόθεση: το χρήμα. «Δεν είναι μόνο ότι μας άκουγαν, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι μόνο ένα σκάνδαλο καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι και ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο βαθιάς διαφθοράς με τζίρο εκατομμυρίων», τόνισε χωρίς πάντως να επεκταθεί περισσότερο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ενορχήστρωσε την παρακολούθησή του. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία της πολιτικής του διαδρομής, σήμερα σφράγισε ανεξίτηλα την πολιτική του κληρονομιά: ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον καταγράψει ως τον εντολέα της λειτουργίας ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο πρακτικές μακριά από κάθε μορφή ευρωπαϊκού κεκτημένου. Αυτή η σκοτεινή κληρονομιά θα σας ακολουθεί μέχρι το τέλος της πολιτικής σας διαδρομής, κ. Μητσοτάκη».

Πρακτικά θεωρεί τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως το εξιλαστήριο θύμα μιας σκοτεινής υπόθεσης που έχει την αφετηρία της στον ίδιο τον πρωθυπουργό…

υποκλοπέςΠΑΣΟΚΚυριάκος ΜητσοτάκηςΓρηγόρης Δημητριάδηςειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης