Πολιτική|31.07.2024 06:57

Υποκλοπές: Τι απαντά η κυβέρνηση στο μπαράζ αντιδράσεων για το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Στα πυρά της αντιπολίτευσης απαντά η κυβέρνηση, μετά το μπαράζ αντιδράσεων που ακολούθησε την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Μάλιστα το θέμα προκάλεσε πολιτικές κόντρες και στην χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας στην Βουλή, με υπουργούς της κυβέρνησης να παίρνουν τον λόγο για να απαντήσουν.

Τι απαντά η κυβέρνηση στον καταιγισμό αντιδράσεων

«Η Δικαιοσύνη μίλησε και παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της» σημείωναν χθες κυβερνητικές πηγές και προσέθεταν  πως «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αναμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, κάτι που αποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «κατά το σκέλος της υπόθεσης που ακόμα εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνουμε την ανωτέρω πάγια θέση μας περί εμπιστοσύνης στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές».  Σημείωναν δε πως «αναμένουμε  με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων όσοι είχαν σπεύσει να καταδικάσουν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες πριν την κρίση της Δικαιοσύνης».

Με την αντιπολίτευση να ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης απάντησε στα «βέλη» στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ουσιαστικά  κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη ανάλογα με τα θέλω τους και όπως είπε όταν δεν συνάδουν οι αποφάσεις της με τις πολιτικές τους στοχεύσεις την μέμφονται.

«Γιατί δεν λέτε ότι δεν θέλετε Δικαιοσύνη και θέλετε Δικαιοσύνη που να σας αρέσει;. Καλή είναι η Δικαιοσύνη που εξυπηρετεί τις πολιτικές σας στοχεύσεις» ανέφερε. Και συνέχισε τα πυρά προς την πλευρά της αντιπολίτευσης, μιλώντας για μία ρητορική περί σκανδάλων, που δεν βγάζει πουθενά.

Οι πολιτικές βέβαια μονομαχίες συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη να λέει  ότι πλέον το θέμα των υποκλοπών, ως προς την εμπλοκή της κυβέρνηση, «έληξε». Μάλιστα σημείωσε πως όσοι αμφισβητούν το πόρισμα της δικαιοσύνης, αμφισβητούν στο σύνολό της την αστική δημοκρατία της χώρας.

Παράλληλα από την κυβέρνηση επιχειρούν να περάσουν  στην αντεπίθεση, βάζοντας στο στόχαστρο το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξεπέλυσε βέλη  προς τον Στέφανο Κασσελάκη τον οποίο κατηγόρησε πως «εκφράζει, με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, το θράσος που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ». Συνέχισε τα πυρά  προς την Κουμουνδούρου λέγοντας «αντί να απολογηθούν για τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισαν «νύχτα», λίγο πριν φύγουν από την εξουσία και ο οποίος φαίνεται ότι εφαρμόζεται σε μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις, κουνάνε και το δάχτυλο».

Επόμενη μέρα

Όσον αφορά την επόμενη μέρα από την κυβέρνηση θα επιχειρήσουν να εστιάσουν  σε μια ατζέντα οικονομίας και καθημερινότητας, επιδιώκοντας μια φυγή προς τα εμπρός. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η δουλειά συνεχίζεται και στην καρδιά του καλοκαιριού» και «τα μέτρα για την καθημερινότητα προφανώς και δεν πάνε διακοπές». Παράλληλα υπογράμμισε πως « οι παρεμβάσεις μας έχουν μια διπλή αναφορά: αφενός η βελτίωση, η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και από την άλλη, σημαντικές μεταρρυθμίσεις που διορθώνουν χρόνιες παθογένειες που εμποδίζουν την πορεία μας προς τα εμπρός».

Ως προς τα αντιπολιτευτικά πυρά για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι την απάντηση την έχει ήδη δώσει η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία έκανε ειδική μνεία και ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. «Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρθε και δικαίωσε απόλυτα την πολιτική της κυβέρνησης. Η Ελλάδα είναι μια από τις εννέα χώρες που παρουσίασε τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με τα ζητήματα του κράτους δικαίου» σημείωσε  ο Κ. Μητσοτάκης.

κυβέρνησηπαρακολουθήσειςειδήσεις τώραΆρειος Πάγοςυποκλοπές