Πολιτική|31.07.2024 21:01

Υποκλοπές: ΣΥΡΙΖΑ και Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητούν τη σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μετά τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητούν να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να κληθούν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη, καθώς και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέας Ζήσης προκειμένου να ενημερώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και για να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών, για το οποίο εκδόθηκε η σχετική διάταξη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου «περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης των υποκλοπών» και οπωσδήποτε μεταξύ των εγγράφων αυτής:

  • Το πολυσέλιδο (300 σελίδων) πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση.
  • Τη σχετική διάταξη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί «αρχειοθέτησης της υπόθεσης».
  • Τα πορίσματα των Ανεξάρτητων Αρχών και των άλλων φορέων, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίας Αδειλίνη.

Από την πλευρά της η κυρία Κωνσταντοπούλου σε δήλωσή της τόνισε ότι όλα τα κόμματα υποστήριξαν την πρότασή της, επισημαίνοντας ότι επικοινώνησε με Ανδρουλάκη, Χαρίτση, Κασσελάκη, Κουτσούμπα και όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου.

«Κατατίθενται μέχρι την λήξη της ημέρας αιτήματα από τις 5 Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών. Να κληθεί η κυρία Αδειλίνη. Εξαιρετικά ικανοποιημένη από τα δημοκρατικά αντανακλαστικά, τα οποία λειτούργησαν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει στον δρόμο της συγκάλυψης.Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής της Θεσμών. Μέχρι και την Παρασκευή παραμένει ανοιχτή η Βουλή. Να μην παίξουν καθυστερήσεις», είπε σε δήλωσή της.

ΣΥΡΙΖΑΖωή Κωνσταντοπούλουυποκλοπέςειδήσεις τώρα