Πολιτική|05.08.2024 07:14

Κασσελάκης: Η «δεξαμενή νερού» πνίγει την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Σβέρκος

Οι θερινές διακοπές ξεκίνησαν για τον Στέφανο Κασσελάκη ήδη από τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο η επικαιρότητα τον έχει αναγκάσει να βρίσκεται σε επαφή με τους στενότερους συνεργάτες του και να παρεμβαίνει ηλεκτρονικά με αναρτήσεις του. Υπό άλλες συνθήκες η Κουμουνδούρου θα εξαπέλυε ανενόχλητη επιθέσεις κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τις υποκλοπές, ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να δώσει εξηγήσεις για την «πισίνα» στο σπίτι του στις Σπέτσες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε τρεις αναρτήσεις για την «δεξαμενή νερού» στο εξοχικό του, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Πρώτου Θέματος, ενώ εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον του εκδότη του και χαρακτήριζε το μέσο ως «πληρωμένο πιστόλι του κ. Μητσοτάκη». Παράλληλα προχώρησε σε δύο αναρτήσεις προκειμένου να απαντήσει στις επιθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα κομματικά μέσα ενημέρωσης και ανάμεσα σε αυτά έβαλε κατά της κυβέρνησης για την υπόλοιπη επικαιρότητα.

Στο επιτελείο πέριξ του Στέφανου Κασσελάκη επικρατεί προβληματισμός για το γεγονός ότι εγκαλείται ο ίδιος ξανά για ζητήματα προσωπικής και περιουσιακής φύσης, με ορατό τον κίνδυνο να «θολώσει» το στίγμα της αντιπολίτευσης. Γι αυτό και σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, θα προχωρήσει σε δηλώσεις σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα και να περάσει στην αντεπίθεση η Κουμουνδούρου για μια σειρά θέματα για τα οποία η κυβέρνηση θεωρείται «υπόλογη».

Ο Πολάκης απολαμβάνει την ασυλία από τον Κασσελάκη

Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, βέβαια, δεν έχουν καμφθεί από τη θερινή ραστώνη, ιδιαίτερα καθώς ο Παύλος Πολάκης απολαμβάνει της κομματικής ασυλίας του Στέφανου Κασσελάκη. Ο διαγραφείς από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι από το ίδιο το κόμμα, εξαπέλυσε χτες νέα επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού, κατηγορώντας την ουσιαστικά ως διαπλεκόμενη με αιρετούς της ΝΔ.

Σε ανάρτησή του δημοσίευσε απόφαση της Περιφέρειας Αττικής του 2021, με την οποία -όπως ανέφερε ο Παύλος Πολάκης- ο τότε περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης «ως αισθηματίας και πονετικός άντρας αποφασίζει να καταπολεμήσει το 2021 σε 8 μήνες(!!!) τη “μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση των ατόμων τρίτης ηλικίας». Σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων, δαπανήθηκαν «τριάντα χιλιαρικάκια» και το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση στην «εταιρεία “ΠΡΟΛΗΨΗ” της κυρίας Λινού (sic) και του συζύγου της». Ο βουλευτής έκλεισε την ανάρτησή του με την επισήμανση «Κλάψτε ελεύθερα».

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να μην αποπέμπει τον Παύλο Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο άμεσα αποτελέσματα. Αφενός δίνει λαβή στη ΝΔ να συνδέει τα δύο πρόσωπα και αφετέρου δίνει έδαφος στον κρητικό βουλευτή να προχωρά σε αθρόες επιθέσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας τις θέσεις του για τις οποίες λίγο έλειψε να τεθεί εκτός Κουμουνδούρου επί προεδρίας Τσίπρα. Ωστόσο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ενώνει τους Κασσελάκη και Πολάκη, καθώς φαίνεται πως θα δοθεί μάχη ενάντια στον κοινό τους αντίπαλο, τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στο κόμμα.

ΣπέτσεςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος Κασσελάκης