Πολιτική|06.08.2024 07:16

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφαία στελέχη κρατούν αποστάσεις από το αφήγημα Κασσελάκη για την «πισίνα» στις Σπέτσες

Νίκος Σβέρκος

Η «πισίνα» στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες προκαλεί αρρυθμίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του κόμματος, που στο παρελθόν έχουν ασκήσει κριτική στον πρόεδρό του, επέλεξαν να κρατήσουν αποστάσεις ή και να παραπέμψουν το ζήτημα της «δεξαμενής νερού» στην δημόσια διοίκηση, δίνοντας την αίσθηση του ρήγματος που υπάρχει στις τάξεις της Κουμουνδούρου.

Σπίρτζης: Να δίνουμε εμείς το παράδειγμα

Ο Χρήστος Σπίρτζης κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα (ERTnews) σημείωσε εισαγωγικά πως «οι άνθρωποι που εμπλέκονται με την πολιτική δεν πρέπει να βάζουν τους συντρόφους τους και το κόμμα τους να απολογούνται για εκείνους». Υπογράμμισε μάλιστα πως «από τον προοδευτικό κόσμο υπήρχαν πολλές χαρισματικές προσωπικότητες που έδωσαν την μάχη, για να μην χαθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά» και δήλωσε με νόημα πως «οφείλουμε απέναντι σε μια πολιτική που διαχρονικά έχει τηρήσει η Δεξιά και η ΝΔ του να μην μείνει τίποτε από την πολιτιστική μας κληρονομιά στους παραδοσιακούς οικισμούς, εμείς να είμαστε οι πρώτοι που τους διαφυλάσσουμε και να δίνουμε το παράδειγμα».

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε δε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης αν έχει κάνει αυτό που καταγγέλλει το Πρώτο Θέμα, πρέπει να δώσει πολύ αναλυτικές απαντήσεις» και «να επανορθώσει σήμερα. Και βέβαια να ζητήσει συγγνώμη».

Γιαννούλης: Να μας πουν τα όργανα της Πολιτείας τι ισχύει

Ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης ερωτηθείς από το Πρώτο Πρόγραμμα για την «πισίνα» του Στέφανου Κασσελάκη είπε: «Περιμένω από την ελληνική Πολιτεία, το συντεταγμένο Κράτος, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία, σεβόμενος κάθε δημοσιογραφική θέση - έρευνα, όσο και αν μπορεί να διέπεται από καχυποψία στρατευμένης ή στοχευμένης επίθεσης, να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες ούτε εμείς, ούτε το Πρώτο Θέμα, είμαστε σε θέση να δώσουμε». Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης πρόσθεσε μάλιστα πως «σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν συντεταγμένες διοικητικές δομές, οι οποίες θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε θα σχολιάσω ότι θέλετε».

Λίγο αφότου οι δηλώσεις του αναδημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με ανάρτησή του επιτέθηκε στο μέσο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «αναπαραγωγή και διαστρέβλωση ισούται με ενοχή και δόλο». Σημείωσε ωστόσο πως «αν υπάρχει οτιδήποτε, αρμόδιοι να το κρίνουν είναι τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας» και κάλεσε το Πρώτο Θέμα να μην παίζει «με την δημοκρατία και τους πολίτες διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και ακολουθώντας το δόγμα Μητσοτάκη».

Βασιλειάδης: Αν υπάρχει παρανομία, θα φανεί

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Βασιλειάδης, που σημείωσε (ΣΚΑΙ) ότι «θα ακούσω τις αιτιάσεις του [προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ], νομίζω απάντησε μέσω των social media ότι προϋπήρχε αυτή η κατασκευή εκεί πέρα, επομένως δεν είναι κάτι καινούριο... Αυτό θα φανεί» και πρόσθεσε πως «αν υπάρχει παρανομία, θα φανεί τις επόμενες ημέρες και, προφανώς, θα υπάρξουν κυρώσεις, που προβλέπει ο νόμος».

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε εξάλλου ότι «δεν αξίζει στην πολιτική συγκυρία να ασχολούμαστε με ζητήματα, που είναι δευτερεύοντα σε σχέση με την πραγματική επικαιρότητα ενόψει του σκανδάλου των υποκλοπών, του δευτέρου σκανδάλου της συγκάλυψης και του τρίτου σκανδάλου της συγκάλυψης της συγκάλυψης». Αναφορικά, δε, με το εάν υπάρχει πρόβλημα με την υπερέκθεση της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη, απάντησε πως «στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπερεξέθεσε τον εαυτό του» και συμπλήρωσε πως «έχει κάνει την αυτοκριτική του, ελπίζουμε όλοι πως αυτό θα σταματήσει να είναι το κυρίαρχο».

Παπαγεωργίου: Δεν είναι μεγάλο ζήτημα το να θέλει να κάνει κάποιος ένα ποδόλουτρο

Στον αντίποδα, απόλυτα υποστηρικτικός στον Στέφανο Κασσελάκη εμφανίστηκε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας (Πρώτο Πρόγραμμα) πως αυτό το ζήτημα «έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί». Σημείωσε, δε, πως το όλο ζήτημα πρέπει να τεθεί «στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει».

«Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα το οποίο δεν δόθηκε ή αποκρύφτηκε» κατέληξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένει η Λινού στην στάση της για το επεισόδιο Πολάκη

Η Αθηνά Λινού, που έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες πλήθος επιθέσεων από τον Παύλο Πολάκη μετά την αποπομπή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε χτες σε ανάρτηση αναφορικά με τα όσα της καταλόγισε εσχάτως ο βουλευτής Χανίων για απευθείας αναθέσεις. «Εδώ και 10 μέρες, έχω επιλέξει να μην απαντήσω σε προσωπικές, συκοφαντικές επιθέσεις που αποσπούν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού» επισήμανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και έδειξε αποφασισμένη να μην υποχωρήσει στην άποψή της για την επίθεση του Παύλου Πολάκη προς τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Περιττεύει να αναφερθεί ότι σε κανένα χώρο εργασίας, δεν θα ήταν επιτρεπτές αυτές οι συμπεριφορές. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να απαιτεί υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους του. Είναι κι αυτός ένας λόγος που πολλές γυναίκες, πολλοί επιστήμονες, και πολλοί ακόμη που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα στη χώρα μας, αποφεύγουν την πολιτική» επισήμανε η Αθηνά Λινού, σημειώνοντας: «Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις κοκορομαχίες και την εσωστρέφεια, και ας βρούμε όλοι το θάρρος όπου και να βλέπουμε αδικία, να δείχνουμε λίγο παραπάνω ευαισθησία, να λέμε συγγνώμη, και να συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ουσιαστική αλλαγή».

Στέφανος ΚασσελάκηςΣπέτσεςΧρήστος Σπίρτζηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ