Πολιτική|07.08.2024 13:55

Βούλτεψη: Υπάρχει πρόβλημα στα νησιά - Μπορούν οι άνθρωποι να πάνε διακοπές στο χωριό

Newsroom

Το γεγονός πως πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε φέτος διακοπές λόγω της ακρίβειας, και ιδίως στα νησιά, που είναι απλησίαστα, σχολίασε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος.

«Σίγουρα για όλο τον κόσμο οι διακοπές είναι προβληματικές για αυτό βλέπουμε και πάρα πολλά χρόνια τώρα οι συνταξιούχοι της Γερμανία ας πούμε να έρχονται στην Ελλάδα που έχουν δύο συντάξεις, κάνουν οικονομία. (…)», είπε και τόνισε πως «Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό γιατί και οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα. Στα νησιά σίγουρα υπάρχει ένα ζήτημα και πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις».

«Όλες οι χώρες έχουν φτωχούς, δεν υπάρχει ιδανική συνθήκη», είπε ακόμα.  

Διακοπές στο σπίτι για 1 στους 4

Οι δηλώσεις της κυρίας Βούλτεψη έρχονται την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, σχεδόν 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές λόγω της ακρίβειας.

Σε δυσμενή θέση είναι οι Έλληνες με το 25% εξ αυτών φέτος να μένουν σπίτι και να κάνουν καλοκαίρια στην πόλη, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μαζί με την Κύπρο, όπου οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα κόστη.

Ακόμα πάντως και όσοι καταφέρνουν να κάνουν διακοπές, επιλέγουν κοντινούς προορισμούς και κυνηγούν τις προσφορές.

Πάντως, χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα νοικοκυριά δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές κάτι που φαίνεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων που παρουσιάζουν μείωση.

Νέα ΔημοκρατίαδιακοπέςΣοφία Βούλτεψηακρίβειαειδήσεις τώρα