Πολιτική|08.08.2024 13:23

ΣΥΡΙΖΑ για «Έλενα»: Το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας καταρρέει - Μόνο ντροπή

Newsroom

«Το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας καταρρέει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η συγκλονιστική καταγγελία των εργαζομένων στο ‘’Έλενα’’ για την έλλειψη πόσιμου νερού αναδεικνύει ανάγλυφα την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το «Έλενα»

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Εργαζόμενοι, έγκυες και συνοδοί να ψάχνουν επί ματαίω να βρουν κάποιον ψύκτη να λειτουργεί (από τους 29 που υπάρχουν στα κτίρια του "Έλενα"), να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα βάζουν επάνω στα υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να κρυώσουν, και το χειρότερο, να λιποθυμούν από τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν.

Αδιανόητη κατάσταση από μια διοίκηση που αδιαφορεί παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, από ένα Υπουργείο που σφυρίζει αδιάφορα κι από έναν Υπουργό που… φιλοσοφεί στα social media ότι ‘’η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη’’.

Δεν ξέρουμε αν η καταστροφή του συστήματος υγείας είναι κάποια μορφή ‘’τέχνης’’, το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, την κατέχει πλήρως.

Διαφορετικά θα είχε ήδη υποβάλει την παραίτηση του, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας.

Το να περιμένουμε βέβαια μια τέτοια κίνηση πολιτικής ευθιξίας είναι μάταιο, αφού το σχέδιο το δικό του αλλά και εν γένει της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να σπρώξει τους πολίτες στην επί πληρωμή αγκαλιά των ιδιωτικών νοσοκομείων και μαιευτηρίων.

‘’Μόνο ντροπή’’, θα προσθέταμε, αλλά ξέρουμε πως κανείς στο σύστημα Μητσοτάκη δεν έχει έστω στοιχειώδεις ευαισθησίες».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «ΥΓ.: Στο Κέντρο Υγείας της Τήνου, που αναμένεται να ‘’βουλιάξει’’ από κόσμο ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ‘’δεν υπάρχει γενικός γιατρός, δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί που βγάζουν εφημερίες’’, όπως τόνισε μόλις χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη…».

ΣΥΡΙΖΑΈλεναμαιευτήριοειδήσεις τώρα