Πολιτική | 09.08.2024 15:31

Κασσελάκης στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»: Το ΕΣΥ έχει διαλυθεί, ας έρθει ο υπουργός να τα δει από κοντά

Newsroom

Το μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Αφορμή για τη -μη ανακοινωμένη δημόσια- επίσκεψη είναι οι αναφορές των ημερών για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο, με το προσωπικό να καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι δεν λειτουργούν οι ψύκτες νερού, πως υπάρχει πρόβλημα στον κλιματισμό και πως έχουν καταγραφεί λιποθυμικά επεισόδια ασθενών.

Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με μέλη του προσωπικού του και νοσηλευόμενους, ενώ επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του «Έλενα Βενιζέλου» είχε διαψεύσει σχεδόν το σύνολο των καταγγελιών επισημαίνοντας τα εξής σε ανακοίνωση:

«Ο κλιματισμός στους χώρους λειτουργεί κανονικά. Στην περίπτωση που κάποιες κλιματιστικές μονάδες εκτάκτως ή από μη σωστή χρήση καθίστανται ανενεργές, κινείται ο νόμιμος μηχανισμός για επισκευή ή αντικατάστασή τους. Δεν έχει καταγραφεί κανένα λιποθυμικό επεισόδιο από τη νοσηλευτική υπηρεσία πλην ενός, το οποίο αφορούσε περιστατικό εγκυμονούσας με ιστορικό ορθοστατικής υπότασης. Οι παλαιοί ψύκτες του νοσοκομείου έχουν όντως τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από καθιερωμένο τακτικό έλεγχο, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλοι προς χρήση λόγω μικροβίου. Η διαδικασία αντικατάστασής τους απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο και προσπαθούμε να είναι το συντομότερο δυνατό. Η εν λόγω αναστάτωση προκλήθηκε όταν η διοίκηση αρνήθηκε να εφαρμόσει προσωρινό αίτημα μελών του σωματείου για ελεύθερη είσοδο και στάθμευση οχημάτων νοσηλευτών εντός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή διέλευση ασθενοφόρων και άλλων βαρέων οχημάτων, π.χ. πυροσβεστικών, προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συμπολιτών μας».

«Το ΕΣΥ έχει διαλυθεί, ας έρθει ο υπουργός να τα δει από κοντά»

«Άλλη μια επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα μας, στη ναυαρχίδα των μαιευτηρίων, εδώ που κυριολεκτικά δεν υπήρχε πόσιμο νερό για μέρες, που η λίστα αναμονής έχει φτάσει τον ένα χρόνο, που το προσωπικό βιώνει πραγματική απαξίωση, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες. Είναι άλλη μια επίσκεψη στην οποία βλέπουμε ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει διαλυθεί με επιλογή προφανώς πολιτική. Ο κ. Υπουργός δεν είναι ανάγκη να τα βλέπει μόνο στα νησιά, ας έρθει σε αυτό το ιστορικό νοσοκομείο να τα δει από κοντά» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, μεταξύ άλλων.

Έλενα ΒενιζέλουΣΥΡΙΖΑμαιευτήριονοσοκομείοΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα