Πολιτική|14.08.2024 13:12

Απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα Ανδρουλάκη: Τον Σεπτέμβριο η συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές

Newsroom

«Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στη Βουλή, τον Σεπτέμβριο, αφού θα έχει περάσει η ένταση και η πίεση από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, και η αντιπυρική περίοδος θα βαίνει προς το τέλος της, ώστε να γίνει και ο σχετικός απολογισμός», ενημερώνουν κυβερνητικές πηγές.

«Η συζήτηση θα γίνει επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων και όχι με πολιτικά τσιτάτα», επισημαίνουν από την κυβέρνηση, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη που έκανε σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητεί τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Ανδρουλάκης: «Να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο πρωθυπουργός» 

«Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις ανεπάρκειες των υπουργών του. Τις ευθύνες για το "επιτελικό" μπάχαλο των κυβερνήσεων του, τις φέρει αποκλειστικά και ακέραια ο ίδιος. Ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό λαό», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε και φέτος αδικαιολόγητα ανέτοιμος. Η φωτιά έφτασε μέσα στην Αθήνα, οδηγώντας σε απώλεια ανθρώπινης ζωής, καταστρέφοντας κατοικίες, επιχειρήσεις και κατακαίοντας έναν από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Αττικής», υπογραμμίζει στην επιστολή του επισημαίνοντας την ανάγκη για κατεπείγουσες αλλαγές στο σύστημα πολιτικής προστασίας ώστε να καταστεί λειτουργικό και αποτελεσματικό με την εκπόνηση σύγχρονων σχεδίων, που θα απαντούν στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.

Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο της Βουλής:

πυρκαγιέςειδήσεις τώραφωτιά τώραφωτιάΒουλήΝίκος Ανδρουλάκηςπυρκαγιά