Πολιτική|19.08.2024 13:30

Κασσελάκης κατά κυβέρνησης για φωτιές: Ό,τι δεν έδωσαν για πυρασφάλεια, το έδωσαν για προπαγάνδα

Newsroom

Κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά και τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του, ο Βασίλης Κικίλιας, μέσω του OPEN.

Ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόνο το 1% από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Για την Πολιτική Προστασία και την Κλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ. Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%! 1% αποτελεσματικότητα. Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα» και παραθέτει βίντεο με τις αιτιάσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τις δυσκολίες της κατάσβεσης που αναφέρονται «σε φαινόμενο καμινάδας», «οπισθοδρομούσα πυρκαγιά» , «χαοτικές κηλιδώσεις», «φαινόμενο πυρονέφους», «πυρκαγιές wui», «μέγκα πυρκαγιά». Καταλήγοντας ρωτά: «ποια από τις δικαιολογίες αυτές προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;»

ειδήσεις τώραφωτιάΣτέφανος Κασσελάκηςφωτιά τώραφωτιά ΒαρνάβαΒασίλης Κικίλιας